Mesut Yılmaz - Türker İnanoğlu'nun Son Yolculuğu

Mesut Yılmaz ve Türker İnanoğlu'nun vefatının ardından düzenlenen cenaze töreni ve son yolculuğu hakkında detaylı bilgi. Türkiye'yi yasa boğan olayın detayları burada.

Mesut Yılmaz - Türker İnanoğlu'nun Son Yolculuğu

'Bay Sinema' olarak bilinen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayata veda etti. Yapımcı ve yönetmen, Maslak'ta bulunan Maslak Show Center'da düzenlenen veda töreninin ardından Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kanlıca'daki aile mezarlığına defnedildi. Tören, Türker İnanoğlu'nun hayat hikayesinin anlatıldığı barkovizyon gösterisiyle başladı. Törende konuşanlar arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türker İnanoğlu'nun damadı Cüneyt Özdemir ve birçok ünlü isim yer aldı.

Anılarla Dolu Veda Töreni


Anılarla Dolu Veda Töreni

Tören ve cenazeye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi önemli isimler katıldı. Türker İnanoğlu'nun ailesi ve sevenleri, veda töreninde duygusal anlar yaşadı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atlas Sineması Müzesi'nde Türker İnanoğlu sergisinin açılacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "Yaklaşık üç ay önce Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya geldik. Zaman zaman sağlığı izin verdiği anlarda kültür ve sanat konusunda fikirlerini sunmasını istiyorduk. Çok faydalı ve değerli bir insandı. Haziran ayında Atlas Sineması Müzesi'nde Türker İnanoğlu sergisi açmaya karar verdik."

İlker İnanoğlu: "Çok mükemmeliyetçi bir adamdı. Çok sert babaydı. Karşında halen çocuk gibiyim. Vefat ettiği zaman, rahatlarım baskı kalkar zannediyordum üstümden ama çok zormuş. İçimden parça kopmuş gibi hissediyorum."

Zeynep İnanoğlu Özdemir: "Babam önemsediği konuları kimseye emanet etmezdi. Her zaman detaylara hâkimdi. Çalışkan, disiplinli ve gururluydu. Duygularını göstermemekle beraber, aşırı duygusaldı."

Ünlülerden Türker İnanoğlu'na Veda


Ünlülerden Türker İnanoğlu'na Veda
  • Orhan Gencebay: "Bu dünyada görevini en üst düzeyde ve başarıyla yapan abimizdi."
  • Hülya Avşar: "Çok önemli birini kaybettik. Kendisine her zaman saygı duyduran biriydi."
  • Ali Sunal: "Aramızdaki müthiş yaş farkına rağmen, beni herhalde en ilgili, dikkatli ve güzel dinleyen insanlardan biriydi."
  • Kerem Alışık: "Çocukluğumdu. Kendisi sinemaydı. Sinemaya yaşam verdi."
  • Zafer Ergin: "Büyük bir kayıp. Bıraktığı her şey kendisine yakışır büyüklükte."
  • Erol Evgin: "Türk sinemasının duayeniydi. 40 yılı aşkın süredir birlikte çok çalışmalar yaptık."
  • Gül Sunal: "Sinemacı olarak çok takdir ettiğimiz bir dostumuzdu."
  • Nehir Erdoğan: "Sadece mesleğimde çok önemli dokunuşları olan büyük bir çınarı kaybetmedim, bir çoğumuza babalık etti Türker Abi."
  • İlyas Salman: "Yeşilçam'ın büyük direği gitti. Bir nesli kaybediyoruz yavaş yavaş..."
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2024, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER