Sanatçı Selçuk Yöntem'den Çarpıcı Anılar

Sanatçı Selçuk Yöntem'in kariyerinden unutulmaz anılar ve ilham verici hikayeleri. Ünlü aktörün hayatına dair çarpıcı detaylar ve gerçekler bu içerikte.

Sanatçı Selçuk Yöntem'den Çarpıcı Anılar

'Amadeus' adlı oyunla tiyatro sahnesinde kapalı gişe oynayan Selçuk Yöntem, 'Empati' programında ilginç detaylar paylaştı. Konservatuarı kazandıktan sonra başarılı bulunmayıp okuldan atıldığını, Danıştay'a başvurarak yeniden konservatuara giriş hakkı kazandığını belirten sanatçı, "Çektiğim en büyük acılardan biri Danıştay'a gitmekti" dedi.


Sanatçı Selçuk Yöntem'den Çarpıcı Anılar

Almanya'dan Londra'ya Seyahat


Almanya'dan Londra'ya Seyahat

Yöntem, Almanya'nın başkenti Berlin'deki hayatı hakkında, "Berlin kültürel ve farklı bir yapıya sahip olduğu için beni çekiyor. İster sakin, ister hızlı bir hayat sürüyorsunuz. Orada zaman daha ağır akıyor gibi geliyor, telaşsız ve stressiz akıyor. Biz çok renkli bir ülkeyiz, her gün bir şey oluyor. Son gittiğimde taksiciye 'Ne kadarda gideriz?' dedim, 'Biraz trafik var 13 dakika' dedi. Bizim taksi bulmamız yarım saat sürüyor. Öyle bir sakin ve telaşsız, sabırlı bir hayat var Berlin'de, İstanbul'da zaman hızlı akıyor. Yurdumun lezzetleri başka ama" şeklinde konuştu.


Sanatçı Selçuk Yöntem'den Çarpıcı Anılar

Yıllar önce yabancı dili olmamasına rağmen Londra'ya giden 70 yaşındaki oyuncuya, "Neler oldu İngiltere'de?" sorusu yöneltildi. Yöntem, "O bir hülyaydı, İngiltere'de master yapmak, Royal Akademi'ye gitmek... Çalışmamız gerekiyordu orada. Zuhal'le bir ailenin yanına gittik, bir barda arkadaşım sunuculuk buldu bana ama İngilizce bilmiyorum. Sunacağım metni hazırladılar, ezberledim. Okuyorum iniyorum, öyle idare ettik 1-2 ay. Ütücülük, garsonluk yaptım, bulaşık yıkadım. Restoranda menajerliğe kadar yükseldim, sonra dönmeye karar verdik. Çok gençtik, çok genç evlendik. O 19 yaşında ben 23 yaşındayım düşünebiliyor musun, cengaverliğe bak? Zuhal çok istedi dönmeyi, döndük" ifadelerini kullandı.

Rüyada Sadri Alışık'ı Görmek


Rüyada Sadri Alışık'ı Görmek

Ünlü isim, beş yıldır kapalı gişe oynadıkları Amadeus'daki rolünü kabul etmeden önce gördüğü Sadri Alışık rüyasını anlattı. Bugüne kadar 2-3 rüya varsa bana işaret, bu çok enteresandı. Rahmetli Sadri Alışık'la hiç tanışmadım, çok tanışmak isterdim, çok iyi bir aktördü. Kerem Alışık bana oyunu teklif ettiği zaman 'Düşünelim' dedim. Zaman geçti, en son görüşmeyi yapacağız 'evet mi, hayır mı?' durumundayız. Sadri abiyi gördüm rüyamda, nasıl güzel gözler ve kirpikler. Bana rüyamda gözleriyle onay verdi. Rüyamı Kerem'e anlattığımda, ağladı. İyi ki o işaret yapmış. Uykuyu kimse çözemedi, ben rüyalara inanıyorum. Rüya diye bir gerçek var çünkü bana öyle gülümsemeyip 'hayır' da diyebilirdi, boş boş da bakabilirdi. Bu olay bir gerçek.

"Bugün babana ne söylemek istersin" sorusuna Selçuk Yöntem, "Bana öğrencilik yaşamımda konservatuara girdiğim zaman yaptığı yardımlara, buna vesile olmasına, beni tiyatroya, operaya, baleye götürmesine, klasik müzik dinlettirmesine minnettarım. Ona çok teşekkür ediyorum, çok şey borçluyum" yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2024, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER