Funda Arar'ın Bayram ve Adamlık Üzerine Düşünceleri

Ünlü şarkıcı Funda Arar, bayramın ve adamlığın önemini anlatıyor. Düşünceleriyle bizi etkilemeyi başarıyor ve ilham verici bir bakış açısı sunuyor.

Funda Arar'ın Bayram ve Adamlık Üzerine Düşünceleri

Son zamanlarda Türkiye'de gündem olan erkeklerin etek giymesi konusunda Funda Arar'dan önemli bir açıklama geldi. Ünlü sanatçı, Ramazan Bayramı'nda verdiği konserde magazin muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

49 yaşındaki sanatçı, ailesiyle birlikte konserine geldiğini ve bayram sonrasında tatil yapacaklarını belirtti. Eski bayramları özleyerek, bayramların zamanla değiştiğine dikkat çekti. Funda Arar, misafirlerin gelmesi, bayram sofraları ve harçlıklarla alınan şekerlerin heyecanını anlattı.

Funda Arar, etek giyen erkekler ve oje sürmek konusunda ise farklı bir bakış açısıyla yaklaştı. Küçük detaylara takılmanın önemli konuları gözden kaçırabileceğini vurgulayarak, adamlığın başka tariflerinin olduğunu söyledi. "Herkes ne istiyorsa onu yapsın, ona ne takılıyorlar? Kimse kimsenin hakkını yemesin bu dünyada, başka vasıflar var." diyerek farklılıklara anlayışla yaklaşılması gerektiğini belirtti.

Toplumsal Algı ve Adamlık Kavramı

Funda Arar'ın sözleri, toplumda kabul gören normların dışında olan durumlara karşı hoşgörü ve anlayışın önemine işaret ediyor. Adamlığın sadece dış görünüşle değil, kişinin karakteri ve davranışlarıyla da ilgili olduğunu vurguluyor. Toplumda kabul gören normları sorgulama ve farklılıklara saygı duyma konularında insanları düşünmeye teşvik ediyor.

Funda Arar'ın İnsanî Değerlere Verdiği Önem


Funda Arar'ın İnsanî Değerlere Verdiği Önem

Funda Arar'ın açıklamaları, insanî değerlere ve karşılıklı saygıya verdiği önemi gözler önüne seriyor. Herkesin farklı tercihleri olabileceğini kabul etme ve hoşgörüyle yaklaşma mesajını ön plana çıkarıyor. Ön yargıları yıkmak ve insanların özgürce tercihlerini yapabilmelerine destek olmak gerektiğini vurguluyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2024, 16:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Reyhan nilüfer ataman
Reyhan nilüfer ataman - 2 hafta Önce

Sezen'in son bombası
Sezen'in son bombası
04.10.1997 - 00:00
|
Son Güncellenme: 04.10.1997 - 00:00
Sezen Aksu'nun yeni bombası Yaşar Gaga, sesi, yorumu ve Sezen'e benzerliğinin yanısıra erotik parçalarıyla da adından söz ettirecek
TÜRK pop müziğine yeni isimler kazandırmayı sürdüren Sezen Aksu'nun son bombası dört yıldır vokalistliğini yapan Yaşar Gaga.
Sezen Aksu, Pakize Barışta ve Aykut Gürel gibi Türk pop müziğinin usta isimlerin desteklediği Gaga, ilk albümüne kendi adını verdi. Genç şarkıcıya yine Aksu'nun keşfettiği Sertab Erener, Şebnem Ferah ve Göksel vokal yaptı.
Müzik dünyasının güçlü isimleriyle çalışmanın kendisini ağır bir yük ve sorumluluk altına soktuğunu belirten Gaga, "Sezen Aksu başta olmak üzere pek çok kişi bana yürekten inandı. Kimseyi utandırmak istemiyorum. Bunun için gece gündüz çalışıyorum" diye konuştu.
Aksu'nun "Yaşar bana piyangodan çıktı" diye tanımladığı pop müziğin yeni umutlarından Gaga, sesi ve yorumunun yanı sıra, 'Buluşalım', 'Sevişelim', 'Kırıştıralım' gibi erotik şarkı sözleriyle de adından çok söz ettireceğe benziyor. Gaga'nın albümü yakında piyasaya çıkacak.

Müzik dünyası, albümünde son derece erotik sözlü parçalar bulunan Yaşar Gaga'nın mimiklerini, bu genç sesi keşfeden Sezen Aksu'ya benzetiyor.

MENÜ
Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar


Haberler Magazin Haberleri
İşte Sezen’in son bombası
İşte Sezen’in son bombası
25.01.2003 - 00:00
|
Son Güncellenme: 25.01.2003 - 00:00




MÜZİK dünyasına damgasını vuran, her biri klasikleşip gönüllere kazınan onlarca şarkıya söz yazarı ve besteci olarak imza atan Sezen Aksu, yine olay yaratacak bir parça hazırladı. Aksu, ‘Kadın Delisi’ adlı parçayı okuması için Esra Özmen’e verdi. Özmen’in ‘İlk kullanım bedeli’ olarak Aksu’ya 15 bin dolar ödediği parçanın düzenlemesini ise Aykut Gürel yaptı.

Son halini çok beğendi
BİR dönem orkestrasında görev yaptığı Aksu’yla ilişkisi eskisi gibi sıcak olmayan Gürel, ‘Parçayı iyi yaparsam belki aramız düzelir’ deyip, ‘Kadın Delisi’ne büyük özen gösterdi. Parçanın bitmiş halini dinledikten sonra çok beğenen Aksu, Özmen’le Gürel’i yalısına çağırıp tebrik etti. Özmen’in yakında, piyasaya çıkacak albümünün adı da ‘Kadın Delisi’ olacak.

Tamamını Esra Özmen’in albümünde dinleyeceğiniz ‘Kadın Delisi’ adlı parçanın ilk iki dörtlüğü şöyle..
Arıyorum tarıyorum yenisini
Özü sözü doğru adam gibisini
Gelip gittim sana çattım şansım batsın
Seve seve sevdim bir kadın delisini
VAllahi billahi böyle şey olmaz,
Hem suçlu hem güçlü hem vurdumduymaz,
Ağlayan sensin ağlatan sensin
Ayağın eşikten içerde durmaz
...
Söz - Müzik: Sezen Aksu

Haberler Editörün Seçtikleri Haberleri
Yeniden doğdum
27.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme: 27.05.1998 - 00:00

Twitter Linkedin Flipboard Linki Kopyala
Twitter Linkedin Flipboard E-posta Linki Kopyala Yazı Tipi
Yeniden doğdum
Yeniden doğdum
"DÜNYA Dönüyor", "Kim Arar Seni", "Başıma Gelenler", "Oh Ya", "Neden", "O Sevince", "Boşver", "Of Aman Aman", "Son Arzum", "Göreceksin Kendini", "Selam Söyle", "Ne Olacak Şimdi" ve "Ağlıyorum Yine"...
Pop müziğin güçlü sesi Nilüfer, 1970'li yıllarda söylediği şarkılardan 13'ünü "Yeniden Yetmişe" adlı son albümünde yeniden yorumladı. Nilüfer, bir bakıma gençlik yıllarıyla hesaplaştığı bu albümünün öyküsünü ilk kez Milliyet'e anlattı. Albümün 1972 - 78 yılları arasını kapsadığını belirten Nilüfer, "O dönemde okuduğum yaklaşık 30 - 35 şarkı vardı. Bunların içinden kendi zevkime göre hit olanları, bugün yorumlamak istediklerimi seçtim" diye konuştu.

Bazılarını 20 yıldır okumadığı eski şarkılarını yeni bir albümde toplama projesi gündeme geldiğinde, sözlerini unuttuğu şarkıları ezberlemek için tekrar dinlemeye başladığını belirten Nilüfer, eski parçaları okumanın olumlu ve olumsuz yönlerini şöyle sıraladı:
"Parçanın eski halini dinlediğim zaman, o dönemler bana güzel gelen şeyler şimdi çocuk sesi gibi geliyor. Şimdi dinleyince çoğunun yorumlarını sevmiyorum. Daha olgun ve oturmuş bir sesle söylemek benim için avantaj. Dezavantajı ise, dinlerken ne olursa olsun bir yerinden etkileniyor insan. 'O zaman böyle yapmışım, şimdi ne yapmam lazım?' diye... 18 - 19 yaşındayken söylerken farklı, 40'lı yaşlarda söylerken farklı duygular içinde oluyor insan. Onun için de, biraz yorum farklılıkları çıkıyor ortaya.
O zaman bu şarkılar, insanlar tarafından beğenilmiş, sevilmiş. Bugün dinleyince kendimi insafsızca eleştiriyorum. Ama şu da var; bir saflık, masumiyet var o şarkıların yorumlarında. Kötü değil, ama çocuk sesi. Kimi kez güzel, bazen de çok acemice yorumlar yapmışım. Ses yine aynı... Ses bayağı var. Bağırıyorum, ediyorum falan. Yorum da bazen, 18 yaşında bir kıza göre, bayağı oturmuş bir yorum geliyor. Çok enterasan. Nasıl ben bunu öğrenmişim o yaşta diyorum, kendi kendime... Kendiliğinden oluşan birşey demek ki."
Yıllardır, eski şarkılarını yeni bir albümde toplayacağını söyleyen Nilüfer, "best of" albüm yapan sanatçılar arasında "sona" kalmasının nedenini ise şöyle açıkladı:
"Bu hızı (!) yeni şeyler yapmaya borçluyum. Ben bu çalışmayı, hep ara bir kaset olarak düşündüm. Araya yeni albüm projeleri girince, bu ara kaset hep gecikti. Sonunda kararımı verip, stüdyo çalışmalarına başladım. Ne garip bir rastlantıdır ki, herkesin aynı dönemde 'best of' yapacağı tuttu. Ancak onlar, eskiye sadık kalarak 'best of' yaptı. Benim albümüm öyle değil. Parçalar Aykut Gürel, Buğra Uğur, Ozan Çolakoğlu ve Erdal Kızılçay'ın aranjörlüğünde yeniden düzenlendi. Çoğunun, insanların kulaklarında olan eski halleriyle sözlerin dışında alakası kalmadı. Eski şarkıları, o halleriyle, hiç değiştirmeden yorumlamak, kolay ve risksiz. Ben, zor ve riskli olanı yaptım. Şarkıları, yeni nesile de sevdirebilmek için bambaşka yaptık. Yeni hallerini ben yadırgamıyorum. İnşAllah, müzikseverler de yadırgamaz, sever."



EN ÇOK OKUNANLAR


Nilüfer'le 70'e dönüş
Nilüfer'le 70'e dönüş
22.05.1998 - 00:00
|
Son Güncellenme: 22.05.1998 - 00:00
SON olarak "Nilüferle" adlı albümle müzik dünyasında fırtınalar estiren Nilüfer şimdi de dillerden düşmeyen şarkılarını topladığı "Yeniden Yetmişe" adlı yeni çalışmasıyla yazı karşılamaya hazırlanıyor. Hayranları "Yeniden Yetmişe" ile 70'li yıllara dönecek, Nilüfer'in şarkılarıyla ilk aşklarını yaşayan, ayrılık acılarını göğüsleyenler o günleri yeniden anımsayacak.
Müzikseverlerin yoğun isteği üzerine böyle bir albüm yapmaya karar veren ünlü sanatçı 6 aylık bir ön hazırlık ve üç aylık stüdyo çalışması sonunda tüm hazırlıklarını tamamladı. İddialı albümünde, Buğra Uğur, Aykut Gürel, Ozan Çolakoğlu, Erdal Kızılçay'ın gibi aranjörler, Ülkü Aker, Çiğdem Talu, Mehmet Teoman, Tuğrul Dağcı gibi söz yazarlarıyla çalıştı.
Albümün en ilginç yönlerinden biri de Nilüfer'i 1970'de birincilik kazandığı altın ses yarışmasında keşfederek ODEON plak şirketiyle anlaşma imzalamasını sağlayan Nino Varon'un da bu çalışmada müzik danışmanı olarak görev alması.

Pakize ataman
Pakize ataman - 2 hafta Önce

Popta son bomba
Popta son bomba
24.03.1999 - 00:00
|
Son Güncellenme: 24.03.1999 - 00:00


Eğitimi İngiliz edebiyatı ve tiyatro, mesleği öğretmenlik olan Işın Karaca, şans eseri girdiği müzik dünyasında fırtına gibi esiyor


Ali Eyüboğlu


Pop müzikte yeni bir fırtına estirmeye başlayan Işın Karaca (26), Yess Bar'da sahne aldı. Babası Türk, annesi Kıbrıslı İngiliz olan Karaca, güçlü sesiyle pop zirvesine oturmaya aday oldu.
Bugünlerde ilk solo albümünü çıkarmaya hazırlanan Karaca İngiltere vatandaşı, ancak sekiz yıldır Türkiye'de bulunuyor. İngiliz edebiyatı ve tiyatro eğitimi alan Karaca, şarkıcılığa tesadüf sonucu başladığını belirtti. Asıl mesleğinin İngilizce öğretmenliği olduğunu ifade eden genç popçu şunları söyledi:

İlk sahne teklifi
"Tatil için Kıbrıs'a gitmiştik. Annemin doğum günüydü. Annem, `Benim için bir şarkı söyler misin?' dedi. Randy Cranford'un bir parçasını okudum. Otelin müdürü gelip, sesimin çok güzel olduğunu belirtti ve otelde çalışmam için teklifte bulundu. Önce şaşırdım. Sonra, okulumu bitireyim olur, dedim. Okul bitti. Kıbrıs'a gidip, iki yıl her gece sahneye çıktım."
Türkçe dersleri aldığını da belirten Karaca, Türkiye'ye gelişiyle ilgili "Kıbrıs'ta çalıştığım otele Seyyal Taner'in orkestrası gelmişti. Onlar beni dinledikten sonra, `İstanbul'a gel' dediler. Kıbrıs defterini kapatıp, İstanbul'a geldim" dedi.

Panik Atak üyesi
Ozan Doğulu, Aykut Gürel, Murat Yeter, GMG, Can Şengün ve Bora'yla birlikte "Panik Atak" adlı bir grupta şarkı söyleyen Karaca, hedefininin yurt dışına açılmak olduğunu, İngilizcenin bu yolda kendisine avantaj sağlayacağına inandığını kaydetti.
Balık burcu ve Fenerbahçe taraftarı olan Karaca, 1.5 yıldır, müzisyen Erdem Yörük'le beraber. Ancak şimdilik evliliği düşünmüyor.

SIRADAKİ HABER