Hapsi istenen medya ünlüsü kim?

Sözcü Gazetesi'nden Damla Güler'in haberine göre Ermeni asıllı Amerikalı gösteri yıldızı Kim Kardashian sosyal medya hesabından Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunununca tepki çekmişti.

Hapsi istenen medya ünlüsü kim?

Sözcü Gazetesi'nden Damla Güler'in haberine göre Ermeni asıllı Amerikalı gösteri yıldızı Kim Kardashian sosyal medya hesabından Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunununca tepki çekmişti. Kardashian’a bir tepki de medya ünlüsü Murat Övüç’cilt gelmişti. Övüç yaptığı paylaşımda, ”Siz Ermeniler pisliksiniz. Sen kimsin benim Osmanlı büyüklerime kaba diyorsun” demişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu paylaşım sonrası Övüç hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında belirsiz olarak savcılığa açıklama veren Övüç, “Videoda benim cevaben yapmış olduğum konuşmam Kim Kardashian isimli Amerikan vatandaşı ve Osmanlı düşmanı olan Ermeniler'e karşı söylenmiş sözlerdir. Kendisi bizim değerlerimize aşağılayacak şekilde konuşma yaptığı için böyle bir cevap verdim. Kaldı oysa kendi ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşı muhakkak böyle bir söylemim yoktur. Ben 5-6 yıldır ülkemizdeki Ermeni vatandaşlarımıza yardım etmekteyim. Tekrar onların derneklerine yardım etmekteyim. Zaten sonra da bu hususta sosyal medyada bir takım çevrelerin konuşmalarımı çarpıtmış olmaları nedeniyle beyanatta bulundum. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

1,5 YILA DEĞIN HAPSİ İSTENDİ

Övüç hakkında soruşturma önceki günlerde tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Övüç’ün, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 9 aydan 1,5 yıla değin hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

İddianamenin kabul edilmesinin peşinde Övüç, Asliye Cinayet Mahkemesinde baskın karşısına çıkacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER