Şeyma Subaşı’nın hesap hareketlerini paylaşan bankacının 9 yıl hapsi istendi!

Sabahleyin Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine tarafından Şeyma Subaşı ile Acun Ilıcalı, geçen yıl anlaşmalı olarak boşanmış, arasında imzalanan protokole tarafından; Ilıcalı'nın, Subaşı'ya aylık 125 bin lira nafaka ödemesine karar verilmişti.

Şeyma Subaşı’nın hesap hareketlerini paylaşan bankacının 9 yıl hapsi istendi!

Sabahleyin Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine tarafından Şeyma Subaşı ile Acun Ilıcalı, geçen yıl anlaşmalı olarak boşanmış, arasında imzalanan protokole tarafından; Ilıcalı'nın, Subaşı'ya aylık 125 bin lira nafaka ödemesine karar verilmişti. Bu gelişmenin peşinde birkaç ay daha sonra sosyal medyada Subaşı'nın özel bir bankada yer alan hesabının ekran görüntüleri 'Ilıcalı'dan gelen 125 bin liralık nafakanın görüntüleri' adı altında paylaşıldı. Banka anında tahlil başlattı.

Fotoğrafın, 2 Ocak'ta bankaya ait olarak kullanılan özel bir platformdan çekildiği, platformda oturum açan kişinin de kredi izleme ve çözümleme bölümünde çalışan Fulya A. olduğu belirlendi.

Subaşı'ya ait varlık listesinin görüntülemesini yapma işinin Fulya A.'nın işi gereği olmadığı anlaşıldı.

'KİMSEYE GÖNDERMEDİM'

Fulya A., Subaşı'nın hesap hareketlerini görüntülediğini, üzerinde adı yazılı olan görüntüyü kendisinin çekip çekmediğini hatırlamadığını, kimseye göndermediğini, bankanın istifa etmesini istemesi üstüne iş akdini sonlandırdığını beyan etti. Genç bayan, magazindeki haberlerden dolayı merak ettiğini, böylece görüntüyü kayda aldığını ikrar etti. Banka memuru göre kayıt altına alınan banka hesap incelemesinde; Subaşı'nın 340 liralık telefon faturası, 4.380 liralık EFT görüntüsü ve Acun Ilıcalı tarafından gönderilen nafaka parasının bilgileri vardı.

KİŞİSEL VERİLERİ HUKUKA AYKIRI PAYLAŞTI

Fulya A.'ya Şeyma Subaşı'na aleyhinde 'Kişisel verilerin kaydedilmesi ve bu verileri hukuka tutarsız olarak verme suçlarını' işlediği gerekçesiyle iddianame düzenlendi. 3 yıldan 9 yıla dek hapsi istenen banka görevlisi, Asliye Canice Mahkemesi'nde yargılanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER