Twitter'ın peşinde Facebook'ta Trump'ın paylaşımlarını gözden geçirecek

Facebook Üstteki Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Donald Trump'ın anlaşmazlığa neden olan sosyal medya paylaşımları konusunda şirketin "nötr" davranış sergileyeceği açıklamasına gelen tepkiler üstüne, sosyal medyanın içerik politikalarını gözden geçireceğini .

Twitter'ın peşinde Facebook'ta Trump'ın paylaşımlarını gözden geçirecek

Facebook Üstteki Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Donald Trump'ın anlaşmazlığa neden olan sosyal medya paylaşımları konusunda şirketin "nötr" davranış sergileyeceği açıklamasına gelen tepkiler üstüne, sosyal medyanın içerik politikalarını gözden geçireceğini bildirdi.

"UYARI KOYMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜN FARKINDAYIM"

Zuckerberg, Facebook hesabından "Birçoğunuzun Başkan'ın geçen haftaki paylaşımlarına bir tür dikkat koymamız gerektiğini düşündüğünün farkındayım. İçerik ihlallerini (sayfadan) kaldırma ya da vazgeçme konusundaki seçenekleri gözden geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

TWITTER'IN KISITLAMASINA TRUMP TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın siyahımsı Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonrası hayatını kaybetmesinin gerisinde başlayan protestolar ve yağmalamalara ilişkin, "Yağma başladığı vakit silahlar patlamaya başlar" paylaşımına Twitter kısıtlama getirmişti. Trump ve Beyaz Saray ise bu kısıtlamalara tepki göstermişti.

FACEBOOK'UN ADIM ATMAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Facebook ise herhangi bir adım atmamış, Zuckerberg kendi çalışanları dahil çok sayıda kişiden tepki toplamıştı. Mark Zuckerberg, bu konuda Twitter'dan öbür düşündüklerini belirterek, "Facebook'un insanların sosyal medyada söyledikleri her şey hakkında yargıç rolünde olmaması gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Twitter'ın ardından Facebook'ta Trump'ın paylaşımlarını gözden geçirecek

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER