Bayram için köye gittiler, 16 kişide corona çıktı

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, corona virüsü sürecinde kentte yapılan çalışmalar hakkında konuştu.

Bayram için köye gittiler, 16 kişide corona çıktı

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, corona virüsü sürecinde kentte yapılan çalışmalar hakkında konuştu. Vali Günaydın, Kayseri'de son zamanlarda ortaya çıkan vakaların manâlı bir kısmı arkadaş ve akraba ziyaretlerinden kaynaklandığını söyleyerek, “Bir gencimiz askerden geldi ve ‘Güzel geldin' aramak için gidelim diye bütün köy bu gencimizin evine gidince maalesef istenmedik sonuçlar ortaya çıktı.

Yine aynı şekilde Kayseri merkezde 3 tane kardeş ‘Hadi toplanın, bayramı babamın evinde geçirelim' diye köye gittiler ve maalesef orada da 16 tane olgu gerçekleşti. Bunları sıkıntılı olasınız diye söylemiyorum. Rehavete ve rahatlığı kapılmamanız için söylüyorum” dedi.

“MASKE AKSESUAR DEĞİL”

Vatandaşlara uyarılarda yer alan Günaydın, “Bizler titiz olmak zorundayız. Tedirgin olmayacağız, titiz olacağız. Uzaklık ve maske kuralına uyacağız da, maskeyi yanımızda aksesuar olarak taşımayacağız. Maalesef çenemizde ve burnumuzda maskeler görüyorum. Bırakın çeneyi ve boynu, burnu dahi kapatmadığınız vakit o maskenin hiçbir faydası yok. Uzmanların söylediklerine riayet edelim. Bunları uyguladığımız zaman bu süreçten ok kısa bir sürede ve en az hasarla çıkmış olacağız. bu nedenle bilhassa bu ziyaretlerimizi belirlenmiş bir vakit erteleyelim.

Cep telefonlarımız var, teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Gerektiği zaman görüntülü görüşüyoruz, hasret gideriyoruz. Saatlerce telefondan röportaj imkanımız var. Ne olur gelin şu ev ziyaretlerini, oturmaları erteleyelim. Bunun sonuçlarını ve faydalarını fazla yakın zamanda göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ’DE TABLO FAZLA KÖTÜ”

Kayseri'nin olgu sayısında Türkiye ortalamasının yarısı seviyesinde olduğunu dile getiren Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, “Bunu galibiyet olarak kabul etmiyoruz. ‘Kayseri'de corona virüsü tablosu fazla kötü. Bu açıklanmıyor. Niye açıklanmıyor?' diyorlar. Ülkemizin hiçbir vilayetinde jurnal olarak rakamlar açıklanmıyor. ‘Bu tablo niye açıklanmıyor' diyerek bilhassa sağlık durumu çalışanı arkadaşlarımızın morallerini bozmamamız lazım.

Corona virüsü testi pozitif meydana çıkan vatandaşlarımızın yüzde 80'i şifayla taburcu oldu ve evlerine gitti. 100 hastamızın 80'i hemen evinde çocuğuyla ve ailesiyle beraber. Tedavi sonucunda bir virüsten adamakıllı arınarak ailesinin arasına katılmış. Bizim bu uyarılarımız hastaneye yeni vakalar göndermemek için. Bu kurallara onlar için uyacağız. Maskemizi doğru takacağız ve sosyal mesafemizi koruyacağız. Kalabalıklara da girmeyeceğiz.

Dün sağlık bakanımızın açıkladığı 2 tane vilayet, Kayseri değil. Bizim bu mücadelemizde arkadaşlarımızı çok büyük mücadelesi ve fedakarlığı var. İnşallah defalarca beraber sıfır noktasına geldiğimiz süre ‘Başarılıyız' diyeceğiz. Rakamlar her ne değin ortalamaların aşağı da olsa bu bizim için başarı değil. Galibiyet tek bir vaka kalmayıncaya kadar defalarca birlikte çaba etmek” diye konuştu.

“KURALLARA UYMAYANLAR KUL HAKKI YİYOR”

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kurallara uyamayan vatandaşlara seslenen Günaydın, şunları söyledi:
“Bir Takım vatandaşlarımız beni gördüklerinde ‘Sayın Valim, biz kurallara uyuyoruz fakat kurallara uymayıp parklarda çocuğunu oynatan, sokağa çıkartan, sitelerde kamelyalarda grup haline oturan aileler var' diyorlar. Diğer ailelerimiz oturup kurallara uyarken, bir takım ailelerimiz kurallara uymayıp bu faaliyetlerde bulunuyorlarsa kul hakkına giriyorlar.

Vaka sayısını artırarak çalışan sağlık durumu teşkilatımıza tartma bindiriyorlar. Lütfen bunlardan kendimizi koruyalım ve biran öncede defalarca beraber inşallah bu virüsün ortadan kalkması için daha fazla çaba ve gayret gösterelim.” İHA

İLGİLİ HABERİzolasyon kurallarına uymayan şoför 12 kişiye corona virüsü bulaştırdıİzolasyon kurallarına uymayan sürücü 12 kişiye corona virüsü bulaştırdı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER