Almanlardan Beşiktaş hakkında şok yorum: İflasla yüzleşiyorlar!

Almanlardan Beşiktaş hakkında şok yorum: İflasla yüzleşiyorlar!

Almanlardan Beşiktaş hakkında şok yorum: İflasla yüzleşiyorlar!

Son dönemlerde ekonomik sıkıntılar nedeniyle Alvaro Negredo ve Pepe gibi isimlerle yollarını ayırmak zorunda kalan Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma ve Adriano gibi isimlerin geleceğiyle ilgili belirsizlik de sürüyor.

Kara Kartal'daki yaprak dökümü, dünya basınının da büyük ilgisini çekerken son olarak Almanların en yüksek tirajlı gazetesi Bild, konuyla ilgili çok çarpıcı bir makale yayımladı.

"Türkiye'nin en eski kulübündeki sert düşüş" başlığıyla yayımlanan makalede Beşiktaş'taki mevcut durumla ilgili şu tespitlere yer verildi:

"Türkiye'nin en eski kulübü olan Beşiktaş, şu an iflasla yüzleşiyor. Sıra dışı maaşlar alan yıldızlar kulübü terk ediyor ve yeni sponsorlar kazanmak gittikçe zorlaşıyor. Başkanla hoca arasındaki anlaşmazlığın ardından Süper Lig'de yokuş aşağı giden kulüpte önümüzdeki yaz önemli bir dönüşüm yaşanması bekleniyor."

Beşiktaş'tan açıklama

Beşiktaş Kulübü, Bild'in yayımladığı bu makalenin ardından resmi internet sitesinden bir açıklamada bulundu. Siyah Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Alman gazetesi Bild’in 116 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en köklü kulübü hakkında hiçbir gerçekliğe dayanmayan, sadece yoruma dayalı yapılan haberinin gerçeklerle ilgisi yoktur.

Aksine, son yıllarda UEFA temsilcilerinin bile bütün raporlarında ülkemiz futbol kulüplerinin içinde bulundukları genel finansal tablolara kıyasla Beşiktaş JK gidişat olarak en iyi kulüp gösterilmektedir.

Bununla birlikte Kulübümüzden, gazetecilik etiği gereği herhangi bir görüş bile sorulmadan, genel yorumlar üzerinden hazırlanan bu haberin hangi dayanaklarla oluşturulduğunu sorgulamak durumundayız.

Konuyla ilgili Almanya’da yasal çerçevede gerekli işlemlerin yapılmakta olduğunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,"

Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2019, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER