Anksiyete hastalarının tercihi: Siyah

Anksiyete hastalarının tercihi: Siyah

Anksiyete hastalarının tercihi: Siyah

Anksiyete hastalarının tercihi: Siyah

İnsanların duygusal durumuyla uyumlu olan renklerle bir araya geldiğinde daha rahat olduğunu aktaran Korkmaz, “Fakat uygunsuz renklerle bir araya geldiklerinde de huzursuz olduklarını gözlemledik. Çalışmada özellikle bireylerin sıkıntı, duygu ve dürtüsellik dediğimiz kişilik özelliklerini ölçen bir takım ölçekler uyguladık. Dürtüsellik aniden yapılan istenmeyen sonuçlara neden olan riskli olarak adlandırılan bir takım davranışlardır. Planlanmayan davranışlardır. Çalışmanın sonunda anksiyete düzeyleri yüksek olan bireylerin daha çok siyah rengi tercih ettiklerini belirledik. Siyah renk zaten karamsarlığın, hüznün ya da umutsuzluğun rengi olarak bilinmektedir” diyor.


Depresyon rengi: Gri

Depresyondaysanız dolabınızdaki renklerin gri ağırlık olması oldukça normal bir durum. Negatif bir algıya sahip kişiler depresif ruh haline kısa sürede girebiliyor ve bu dönemlerde dünyaya tamamen umutsuz bir şekilde bakan bireyler, yine mutsuzluğun rengi olan griye istemsizce de olsa yönelebiliyor.


Dürtüselliği yüksek kişilerin tercihi: Sarı

Dürtüsellik, günlük hayatta kişinin reflekslerini kontrol etmesinde zorluk çekmesi ve çok fazla sabırsız olması durumudur. Yapılan araştırmalara göre dürtüselliği yüksek kişilerin favori rengi sarı. Bu kişiler sarının yanında moru da sıklıkla kullanabiliyorken ara sıra da siyah rengi tercih edebiliyor.


Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER