Az su içtiğinizin 9 önemli işareti

Az su içtiğinizin 9 önemli işareti

Az su içtiğinizin 9 önemli işareti

İdrar yolu enfeksiyonları

İdrar yolu enfeksiyonun birçok sebebi olmakla birlikte az su içmek de bu rahatsızlığa sebep olan faktörlerden biridir. Su içmek bakterilerin idrar torbasına yerleşmesini engellemeye yardımcı olur. 


Cilt kuruluğu

Cildimiz mevsimlere göre değişimlerden geçer. Dış etkiler sebebiyle kuruyan cildi krem ve losyon takviyesiyle nemlendirmek mümkündür. Ancak az su içiyorsanız cildiniz nemlenme konusunda gereken desteği alamaz ve ne yaparsanız yapın kuruluğu geçmez. 


Ağız kuruluğu

Yeteri kadar su içmediğimizde ağız kuruluğunun dışında ağızda yapış yapış bir his, dudaklarda çatlama gibi belirtiler görülür. Bu durum aynı zamanda ağız kokusuna da sebep olabilir. 


Hassasiyet ve sinirlilik

Ruh halinizde meydana gelen değişikliklerin sebebi de susuzluk olabilir. Kendinizi aniden huysuz, sinirli, gergin hisediyorsanız sebebi gereğinden az su içmeniz olabilir. Araştırmalar dehidrasyonun nörolojik değişikliklere sebep olduğunu ve dikkatimizi toplamamızı zorlaştırdığını gösteriyor. 


Kabızlık

Vücudunuz atıkları sistemden atabilmek için sıvı alımına ihtiyaç duyar. Su içmemek sindirimde problem yaratıp tuvalete rahat çıkamamanıza ve kabızlığa sebep olur. 


Kilo alımı

Kilo almanız sadece yemeklerin ayarını kaçırmanız yüzünden olmayabilir. Su içmek metabolizmanızı %30 oranında hızlandırır. Bu bilgiler ışığında suyu yeteri kadar içmemek metabolizmanızı yavaşlatarak kilo almanıza sebep olabilir. 


Baş ağrısı

Az su içmek baş ağrısına sebep olabileceği gibi migren ataklarını da tetikleyebilir. Yeteri kadar su içmekse var olan bağ ağrınızın geçmesine yardımcı olabilir. 


Yorgunluk

Yeteri kadar uyuduğunuz ve dinlendiğiniz halde yorgun uyanıyor ve gün içinde kendinizi yorgun hissediyorsanız sebebi az su içmeniz olabilir. 


Kas krampları

Az su içtiğimizde vücudumuz alarm haline geçip kaslarımızdaki sıvıları hayati organlarımıza gönderir ve susuz kalan kaslarımızda kramplar yaşarız. 


Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER