Bahar temizliğinin püf noktaları

Bahar temizliğinin püf noktaları

Bahar temizliğinin püf noktaları

Bahar temizliği yapacağınız günü seçerken evde size yardımcı olabilecek birilerinin olmasına, ruhen ve bedenen dinlenmiş bir gününüzde olduğunuza emin olun. 


Dolaplar

Dolaplarınızı düzenleyip, yazlık-kışlık yaparken giymediğiniz, küçülmüş ya da modası geçmiş eşyalarınızı ayırıp ihtiyaç sahiplerine vermeyi unutmayın. 


Kapılar

Kapıları silmek bahar temizliğinin önemli parçalarından biri. Ahşap kapılarınızı ahşap temizleyiciyle silerseniz daha uzun süre kirlenmeden kalacaklardır. 


Camlar

Camlarınızı silerken pencere pervazlarını da unutmayın. Pvc camlar için kir sökücü temizlik sıvılarından kullanabilirsiniz. 


Yatak-yorgan

Bahar temizliği yaparken yataklarınızı ters çevirmelisiniz. Ayrıca tüm yorgan, battaniye ve yatak örtülerini yıkayıp havalandırmak gereklidir. Baza kullanıyorsanız içini boşaltıp tozunu almanızda fayda var. 


Mobilya altları

Yer silerken tüm mobilyaların altlarını süpürüp silmelisiniz, kış boyunca ne kadar kir biriktiğine inanamayacaksınız. 


Avizeler

Avize ve lambalarınızı tek tek silmeli ve tozunu almalısınız. 


Banyo

Banyonuzu temizlerken ovduğunuz ve yıkadığınız yüzeyleri kurularsanız daha geç kirleneceklerdir. Banyo paspaslarınızı çamaşır makinesinde yıkamayı da unutmayın. 


Duvarlar

Duvarları silerken asılı tablo ve fotoğrafları, bir de elektrik prizlerini ve lambaların açma kapama düğmelerini ihmal etmeyin. 


Döşemeler

Koltuk döşemeleriniz fermuarlıysa çamaşır makinesinde, değilse silerek temizlenmeli. 


Buzdolabı

Buzdolabınızın içindeki çıkabilen tüm parçaları yıkamanızda fayda var. 


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER