Birbirinizi değiştirmeye çalışmayın

Birbirinizi değiştirmeye çalışmayın

Birbirinizi değiştirmeye çalışmayın

Birbirinizi değiştirmeye çalışmayın

Sevdiğinizi olduğu gibi kabul edin. Onun özelliklerine ve alışkanlıklarını sevin. Küçük şeyler eşinizi benzersiz kılar. Bu özelliklerden rahatsız olmak anlamsızdır. Kötü bir alışkanlığı var ise tartışmadan güzel bir dille bunu anlatmalısınız. Birbirinizin kusurlarını affedin. Eşinizi azarlamayın ve sevdiklerinizin pozitif kişilik özelliklerine dikkat edin. Övmekten de çekinmeyin.


Birbirinize saygı duyun

Onunla aynı fikirde olmasanız bile, sevdiklerinizin görüş ve kararlarına saygı göstermek önemlidir. Saygı, bir ilişkide güven yaratır. Kavga ederken bile saygıyı unutmayın. Kelimelere dikkat edin. Çok sinirlenseniz bile hakaret etmeyin. Daha sora bu durumlar sevdiğinizin kalbinde derin izler bırakabilir.


Aşkınızı gösterin

Sevdiğinize sizin için yaptığı şeyleri ne kadar önemsediğinizi gösterin. En küçük jestlerin bile değerli olduğunu karşınızdaki insanın da hissetmesini sağlayın. Onun için hissetiğiniz aşkı hem bilmesini hem de görmesini sağlayın. 


Dürüst ve kendiniz olun

Hepimiz gerçekte olduğumuzdan daha iyi görünmek isteriz. Hatalarımızı gizlemeye çalışırız. Oysa mükemmel olmaya çalışmaya gerek yok. Bu durum dürüst olmayan bir ilişkiye yol açar. Samimi olmak önemlidir. Eşinize ne hissettiğinizi göstermekten korkmayın. Herhangi bir konuda endişeleriniz var ise ona söyleyin, kimse aklınızdakileri okuyamaz. Sorunun çözümünün ilk adımı konuşmaktır.


Sevdiğinize vakit ayırın

Eşinizle vakit geçirirken dikkatinizi dağıtmayın. İş ve günlük rutinler çok fazla zaman alıyorsa beraber vakit geçirirken televizyonu kapatıp, cep telefonlarınızı bir kenara koyup özel anların keyfini çıkarın. Ayrıca birbirinizden uzakta olsanız bile gün içinde sevginizi gösterin. Meşgul programınız ikiniz arasında bir engel oluşturmamalıdır. Birkaç dakika zamanınız olduğunda bile ona güzel şeyler yazabilirsiniz.


Pozitif kalın

Neşeli insanlar her zaman mutluluk ve olumlu duygular getirirler. Herkes hayatında böyle insanlara sahip olmak ister. Tam tersine sürekli hoşnutsuzluk, şikayetler olumsuz duygulara yol açar ve insan ilişkilerini zedeler. İyimser olun çünkü ne olursa olsun birbiriniz olduğu sürece hiçbir şeyin önemi yoktur.


Düşünceli olun ve birbirinizi destekleyin

Herkesin ruh halini öldüren ve benlik saygısını düşüren kötü günleri vardır. Eşinizin desteğini hissetmesini sağlayın ve bunu gösterin. Ayrıca eşinizin istek ve ihtiyaçları konusunda düşünceli ve dikkatli davranın.


Kıskançlıktan vazgeçin

Kıskanç olmamaya çalışın, çünkü bu sizin güvensizliğinizi ve terk edilme korkunuzu gösterir. Güvensizlik sevdiklerinizin duygularını incitir. Eğer karşınızdaki kişi kıskançsa onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin. Kıskançlığınızın ilişkinizi mahvetmesine izin vermeyin.


Kendi anılarınızı oluşturun

Birlikte güzel anılar yaratmaktan daha güzel bir şey olamaz. Seyahat, dans dersleri, yarışmalar, karaokeler, heyecan verici ve eğlenceli bulduğunuz şeyleri sıkça yapın. Yaşamınızı parlak ve güzel şeylerle doldurun.


Birlikte hayal kurun

Hedeflerinizi birlikte ayarlayın. 5, 10 ve 20 yılda neyi başarmak istediğinizi düşünün. Ortak mutluluk ve başarı anlayışına dayalı hedefler koymak yerine kendinizi ve sevdiğinizi gerçekten mutlu eden şeylere yoğunlaşın.


Birbirinize alan tanıyın

İlişkininz ne kadar yakın olursa olsun 7 gün 24 saat birlikte olamazsınız. Birbirinizin hobilerine, farklı zevklerine ve sizin dışınızdaki sosyal hayatına engel olmayın ve nefessiz kalmamasını sağlayın. 


Hayatınızı peri masalı gibi yaşayın

Eşinizi şirin küçük şeylerle şaşırtın. Mümkün olduğunca ilişkinize yeni bir şeyler eklemeye çalışın. Sürprizler, hoş küçük hediyeler, şirin notlar, beklenmedik romantik akşamlar oluşturabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER