Bunları yerken dikkatli olun! Her gün tükettiğimiz cilde zararlı 7 besin

Bunları yerken dikkatli olun! Her gün tükettiğimiz cilde zararlı 7 besin

Bunları yerken dikkatli olun! Her gün tükettiğimiz cilde zararlı 7 besin

Alkol

Az tüketildiğinde sağlık açısından bazı faydaları olduğu söylenen alkol ölçüyü kaçırdığınızda sağlığınız için olduğu kadar cildiniz için de zararlı. Alkol vücudunuzdaki suyu çekerek dehidrasyona sebep oluyor. Bu da cildinizi ileri derecede kurutabilecek ve akne probleminizi arttırabilecek bir durum. 


Pirinç patlağı

Son zamanlarda sıkça tükettiğimiz ve sağlıklı olduğuna inandığımız bir ürün olan pirinç patlakları da göründüğü kadar masum değil. İçerdiği pirinç yüksek glisemik indeksi yüzünden sivilce oluşumunun baş sorumlularından biri.  


İşlenmiş et ürünleri

Salam, sucuk ve sosis gibi işlenmiş et ürünleri içerdikleri yüksek nitrit ve sodyumla cildinizde büyük hasarlara yol açabilir. Sodyum da tıpkı şeker gibi kolojen dokunuza zarar verir. Ayrıca fazla sodyum cildinizde susuzluk, kuruluk ve erken yaşlanmaya sebep olur. 


Süt ürünleri

Süt ve süt ürünlerinin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak faydası kadar zararı olabileceğini de unutmamak gerek. Bu ürünlerin içerdiği hormonların egzama ve akne gibi problemleri tetikleyebileceği söyleniyor. Ölçülü tüketmeye ve soya ya da badem sütü gibi bitkisel alternatiflere ağırlık vermeyi deneyin. 


Suşi

Her ne kadar sağlıklı görünse de suşi de fazla tüketildiğinde cilt problemlerine yol açabiliyor: Bunun ilk sebebi içindeki pirinç ve yüksek glisemik indeksi. Genellikle soya sosuyla tüketilen suşi bu sosun içerdiği yüksek sodyum yüzünden cildinizi susuz bırakmanın yanında aynı zamanda şişkin görünmesine de yol açıyor. 


Meyve suları

Sağlıklı olduklarını düşünsek de meyve suları lif yönünden fakirken şeker yönünden fazlaca zengin. Bu yüksek şeker oranı cildinizdeki kolojen dokuya zarar veriyor. Suyunu içmek yerine meyvenin kendisini yiyip lif almak cilnizi için çok daha faydalı. 


Kahvaltılık gevrek

Hepimize pratikliği yüzünden çok cazip görünen kahvaltılık gevreklerin çoğu yüksek miktarda şeker içeriyor ve bu da cildinizdeki kolojen dokuyu bozup erken yaşlanmasına sebep oluyor. Kahvaltılık gevrek yerine çok daha sağlıklı bir alternatif olan yulaf ezmesini tercih etmelisiniz. 


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER