Kusurları sanata çeviren fotoğrafçı büyülüyor

Kusurları sanata çeviren fotoğrafçı büyülüyor

Kusurları sanata çeviren fotoğrafçı büyülüyor

Londralı fotoğrafçı Brock Elbank'ın tutkusu herkes tarafından kusurlu olarak kabul edilen insanları fotoğraflamak ve hikayelerini dünyaya duyurmak. 


Sürekli sergiler düzenleyen Elbank aynı zamanda fotoğraflarını Facebook ve Instagram üzerinden de paylaşıyor. Elbank'ın Instagram'da 90 bin takipçisi var. 


Vitiligo hastalarının portrelerini çekmeye başlayan Brock Elbank 2015'ten beri devam ettirdiği projesi için sergiler düzenliyor. 


Yeni projesi her yaştan çilli insanlar olan sanatçı çilleri eskiden beri çok sevdiğini ve bu projedeki amacının kalıpları yıkan bir güzellik anlayışını kutlamak olduğunu belirtiyor. 


Fotoğraflarını çektiği insanların hayat hikayelerini dinleyen sanatçı özellikle çocuklardan dinlediği okulda ve yaşadıkları çevrelerde karşılaştıkları zorbalık öykülerinden çok etkilendiğini, kimsenin görüntüsü yüzünden bunları yaşamaması gerektiğine inandığını aktarıyor. 


Brock Elbank sergisini oluşturan fotoğrafları çekmek için Avustralya, Brezilya, Çin, Fransa, İspanya, İtalya gibi birçok ülkeyi dolaşmış. 


İşte Elbank'ın objektifinden yansıyan o harika kareler... 


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER