Büyük bedenler için stil tavsiyeleri

Büyük bedenler için stil tavsiyeleri

Büyük bedenler için stil tavsiyeleri

Dikişlere dikkat

Güzel görünüşün ve kıyafetlerin en önemli maddelerinden biri dikim ve terziliktir. Terziliği iyi olmayan ürünler sizi yarı yolda bırakacağı gibi vücuda oturmama durumunda da potluk yaparak kıvrımlarınızı gölgede bırakacaktır. 


Doğru sütyen seçimi

Giysilerinizin üzerinizde güzel durmasını sağlayacak maddelerden biri sütyen seçimidir. Doğru bir sütyen seçimiyle görünümünüzü şekillendirin. Üst kısmı kaldıran ve belinizi ince gösterebilecek sütyenler tercih edin. Renk uyumunu da unutmayın lütfen.


Siyahlara bürünmeyin

Siyah ince gösteren bir renk diye gardırobunuzu tamamen siyah kıyafetler ile doldurmayın. Daha değişik tarzlar yaratmanıza yardımcı olacak olan çikolata kahvesi ve lacivert renkler de daha ince gösterir. Üstünüze renkli bir bluz giyiyorsanız koyu renkli bir alt giymelisiniz. Çok renkli kıyafetlere kaçmayın fakat kıyafetinizde renklere yer verin.


Bol kıyafetlerden uzak durun

Bol kıyafetlerin genelde kiloları sakladığına inanılır. Bol kıyafetler vücudunuzun en kilolu olan yerine tam oturduğu için o bölgenin daha da geniş görünmesine neden olur. Bunun için bol elbiselerden uzak durmalısınız. Bunun yerine tunik ve kalem etek giyebilirsiniz.


Çizgili desenleri deneyin

Enine çizgiler herkesi olduğundan daha geniş gösteriyor ama bu her desen için geçerli değildir. Çizgili parçalarda ince çizgili desenleri tercih edin. Büyük enine çizgilerden ise uzak durmalısınız. İnce çizgili desenlerde koyu renkleri de tercih ederseniz daha da ince görünürsünüz. Çizgili kıyafetlerinizi düz renklerle kombinle meyi unutmayın.


Dengeyi koruyun

Vucüt tipiniz nasıl olursa olsun sizler kum saati şeklinde bir beden için çabanızı gösterin. Vücut tipinizi belirledikten sonra parça seçimleriniz de kolaylaşacaktır. Örneğin, kalçanız büyük ve bacaklarınız kalınsa bol bir etek veya dar kesim bir üst giyerek dengenizi oluşturabilirsiniz.


Baskı ve desenler

Yatay çizgiler ve büyük desenlerden çekinmek yerine bunlar üzerinde bir strateji geliştirebilirsiniz. Örneğin, üst kısmı geniş bireyler alt bölgelerinde desenli kumaş kullanabilir. 


Problem haline getirmeyin

Vücudunuzda problem ettiğiniz bölgeyi kafanıza takmayın. Bunlar yok edilemeyecek şeyler değil.  Onun yerine güzel gördüğünüz kısımlarınızın üstüne gidin ve bunu kullanın.  Emin olun daha iyi hissedeceksiniz. Unutmayın ki her insan kusurlarıyla güzeldir… 

 


Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER