Damar yapılanmaları

Damar yapılanmaları

Damar yapılanmaları

Damar yapılanmaları

Doğum lekeleri ile ilgili en çok ortaya konan düşünce damar yapılanmalarıdır. Çok çeşitli şekillerde lekeler oluşabilmektedir. Her lekenin adı ve ne kadar süre ciltte kalacağı, isimleri vardır. Bu lekeler mor, kırmızı ve pembe renklerde olabilir. Bunlar anormal kan damarlarından kaynaklı oluşan renklerdir.


Pigmentlerin bazı noktalarda odaklanması

Pigmentler cilde rengini verir. Bu pigmentlerin bozulması ile ciltte lekeler oluşabilir. Bu lekeler kahverengi olur. Bu lekelerin takibi önemlidir. 6’dan fazla olması halinde mutlaka doktora başvurmak gerekir. Lekelerin takibi mutlaka yapılmalıdır.


Hamilelikte yenilen bazı yiyecekler

oplum arasında en yaygın düşünce hamilelikte ciğer yendiği zaman bebeğin cildinde leke oluşacağıdır. Bu düşüncenin de bilimsel bir yanı yoktur. Ayrıca hamilelikte gül koklayıp, vücudun herhangi bir yerini kaşıdığı takdirde bebeğin o bölgesinde leke oluşacağı inancı da vardır. Bu da tamamen bilimsel olmayan bir durumdur.


Hamilelik esnasında yenmek istenen ama yenemeyen yiyecekler

Bu inanış halk arasında yaygınlaşmış olan fakat bilimsel geçerliliği olmayan bir inanıştır. Bu inanışa göre hamile iken yenmek istenen bir yiyecek yenemez ise o yiyeceğin şeklinde bebekte doğum lekesi oluşur. Özellikle çilek lekesi bu sebebe bağlanır.


Anne karnında iken alınan radyasyon

Hamilelikte alınan radyasyon bebeklerde cilt lekelerine sebep olabilir.


Hamilelik esnasında yaşanan enfeksiyonlar

Az da olsa hamilelikte yaşanan enfeksiyonlar bebekte oluşacak cilt lekelerine sebep olabilmektedir.


Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER