Down Sendromlu Kathleen'in cesaret ve başarı dolu öyküsü ilham veriyor!

Down Sendromlu Kathleen'in cesaret ve başarı dolu öyküsü ilham veriyor!

Down Sendromlu Kathleen'in cesaret ve başarı dolu öyküsü ilham veriyor!

18 yaşındaki Down Sendromlu Kathleen Humberstone İngiltere'de yaşıyor. Uzun yıllardır manken olmak isteyen ve evde ailesine podyum yürüyüşleri yapan Katleen'in hayalleri onu Facebook'dan bulan Marc Lamey'in kendisine ulaşmasıyla gerçeğe dönüşmüş. 


Birçok fotoğraf çekiminde yer alan genç kadın başarısı sayesinde engelli modellerle çalışan Zebedee Ajansı'na kayıt yaptırmış. Kathleen'in çekimlerine katılan fotoğrafçılar genç kadının profesyonellere taş çıkardığını söylüyorlar. 


Annesi Fransız babası İngiliz olan Kathleen Down Sendromlu insanlarda görülebilen konuşma güçlüğü sorununa rağmen bu iki dili de son derece akıcı bir şekilde konuşuyor. 


Kathleen'in annesi Denise'e göre bu başarı insanların sürekli "bunu başaramazsınız!" demelerine rağmen kızının da aile fertlerinin de çabalamaktan asla vazgeçmemesinin sonucu. 


Kathleen Humberstone başarılı moda çekimlerinin ardından bir hayalini daha gerçekleştirip Londra Moda Haftası'nda da yer almış. 


Annesi Denise ile birlikte Cenevre'de Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen bir etkinliğe de katılan Kathleen başardığı şeylerin Down Sendromu yüzünden daha görünür hale geldiğini ancak kendisinin sadece bu durumuyla tanımlanmak istemediğini söylüyor. 


Okul hayatına devam eden Katleen son derece aktif bir genç. Modellik, konuşma ve şan derslerinin arasında mekik dokuyan genç kadın aynı zamanda iyi bir tenisçi. 


Kendisinden küçük iki kardeşiyle birlikte yaşayan Kathleen onlarla çok iyi anlaşıyor. Birlikte vakit geçirmeyi çok seven üç kardeş televizyonda en çok talk şov programlarını izlemekten hoşlanıyorlar. 


Kathleen'in bir de çok sevdiği erkek arkadaşı var. Aşçılık okuyan ve aynı zamanda da bir spor salonunda çalışan Jack de Kathleen gibi 18 yaşında ve cerebral palsy (beyin felci) rahatsızlığı var. Ailesi genç aşıkların 25 yaşından sonra evlenmelerine izin vermiş. Kathleen bu zamana kadar yemek yapma konusunda kendini daha çok geliştirmeyi umduğunu söylüyor. 


Eiffel Kulesi'nde yapılan çekimlerde çok üşüdüğünü ve topuklu ayakkabıların üzerinde dururken çok zorlandığını anlatan Kathleen yine de çok mutlu olduğunu anlatıyor. 


Kathleen Londra Moda Haftası'nda çalışırken hayran olduğu manken Natalia Vodianova'yla da tanışma fırsatı yakalamış. 


Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER