Erkeklere bunları sormayın! Erkeklerin asla duymak istemediği sorular

Erkeklere bunları sormayın! Erkeklerin asla duymak istemediği sorular

Erkeklere bunları sormayın! Erkeklerin asla duymak istemediği sorular

"O kız güzel mi?"

Böyle bir soru sorduğunuzda alacağınız cevap sizi kıskançlık krizine sürükleyip karşınızdaki insanı bunaltacak sonuçlar doğurabilir. Temeli sağlam bir ilişki için sıkıntı yaratmayacak bu soruyu duyacağınız cevaptan hoşlanmayacağınıı düşünerek dikkatli sormalısınız. Bu soru kendinizle ya da ilişkinizle ilgili güven sorunları yaşadığınız algısı da yaratabilir. Çok genel sohbetler arasında, genel geçer estetik değerlerden bahsederken sormak daha mantıklı olacaktır. 


"Ailenle ne zaman tanıştıracaksın?"

Sevdiğimiz insanın ailesiyle tanışmak ilişkimiz açısından çok önemli bir adım, kabul. Ancak bu soru aklınıza geldiğinde durumun sadece sizinle değil erkek arkadaşınızın ailesiyle olan ilişkisinin durumuyla da ilgili olduğunu unutmayın. Ailesi hakkında sorular sorun, ilişkilerinin ne kadar yakın olduğunu öğrenmeye çalışın. Zaman içinde durumu daha iyi kavradığınızda, o da sizin konuyla ilgili rahat davrandığınızı fark ettiğinde zaten bunu kendiliğinden teklif edecektir. 


"Bizi 5 yıl sonra nerede görüyorsun?"

İlişkinin başlarında asla sorulmaması gereken bir soru. Gerçi birçok erkek ilişkinin ileri aşamalarında da bu tür sorulardan hoşlanmıyor; uzun vadeli düşünmek, gelecek için planlar yapmak erkeklerin gözünü korkutan bir durum. Soruyu böyle sormak yerine onun gelecek planlarını anlatmasını isteyin ve bu planlarda size yer verip vermediğini anlamaya çalışın. 


"Akşama ne yiyeceğiz?"

Son derece yerinde ve mantıklı görünen bu soru işten yorgun argın dönmüş partnerler için gerilimi yükselten bir durum yaratabilir. Böyle gerilimlerden kaçınmak için aranızda görev dağılımı yapıp sırayla haftalık menüler düzenleyebilirsiniz. 


"Çocuk istiyor musun?"

İlişkinin belli bir aşamasına gelindiğinde sorulacak bir soru. Ancak bunu sormadan önce ilişkiniz konusunda ikiniz de aynı noktada ve fikirde misiniz bilmekte fayda var. Direkt olarak çocuk istiyor musun diye sormak çocuk fikrine daha zor alışan erkekler için korkutucu olabilir. Bunun yerine yeğenleri, kuzenleri, arkadaşlarının çocuklarıyla olan ilişkisini gözlemleyip fikrini bu şekilde öğrenmeye çalışmanız daha kolay ve risksiz olacaktır. 


"Yeterince sevişiyor muyuz?"

Bu, cinselliği çok önemli bulan ve gurur meselesi yapan erkekler için son derece itici, rahatsız edici ve aklına şüphe düşürecek bir soru olacaktır. Böyle sormak yerine "bana bunu yapmandan hoşlanıyorum, şunları da denesek mi?" gibi bir yaklaşım daha çok işinize yarar. Erkekler cinsellik konusunda düşündüğünüzden daha kırılganlar ve bu tür sorular kendilerini yetersiz hissetmelerine sebep olabilir. Bunun yerine fantezilerini öğrenmeye çalışın. 


"Eski sevgilin nasıl biriydi?"

Sizin bu konudaki merakınız gayet mantıklı olsa da bu soru erkeklere gereksiz ve anlamsız görünecektir. Üstelik alacağınız cevaptan sonra kendinizi başka biryle kıyaslamaya ve kıskançlık yapmaya başlayabilirsiniz. Alacağınız cevaplardan korkmuyorsanız bu soruyu "son tatilin nasıldı?, kiminle gitmiştiniz?" gibi indirekt yollardan sormaya çalışabilirsiniz. 


Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER