İç huzur

İç huzur

İç huzur

İç huzur

Yoga yaparken aynı zamanda meditasyon yaparsınız. Hayatınızdaki kötü düşüncelerden uzaklaşmanızı sağlayarak iç huzura ulaşmanızı ve korumanıza yardımcı olur. Manevi olarak sizin daha güçlü ve daha pozitif olmanızı sağlar.


Kilo kontrolü

Yoga, kilonuzu kontrol etmeye yardımcı olur. Hem stresi hem de kortizol hormonun seviyesini düşürür. Hareketliliğinizi arttırır. Sağlıklı ve düzenli hayat stiline sahip olmanızı sağlar.


Esneklik

Yoga, vücuda esneklik kazandırmak için mükemmel bir tercihtir. İlk başlarda yapmakta zorlanacağınız hareketleri daha sonra kolaylıkla yapabilirsiniz. Çünkü yoga zamanla bağlar, tendonlar ve kasların uzamasını sağlayarak vücuda esneklik kazandırır. Vücut duruşunuz da daha dik ve daha iyi görünecektir. Böylece kendinize olan özgüveninizin artmasına da yardımcı olur.


Daha az stres

Stresten kurtulmak sağlıklı bir hayat için en güzel adımdır. Yoga, stresin vücut üzerindeki fiziksel etkilerini azaltır. Hem zihni hem de vücudu gevşeten yoga, kortizol hormonunun seviyesini düşürür. Kan basıncını ve kalp atış hızını düşürür. Yorgunluk, astım, depresyon ve uykusuzluk gibi birçok şeye iyi gelir.


Ağrıları azaltır

Yoga vücudunuzda oluşan ağrıları azaltır. Özellikle sırt ve boyun ağrıları yaşayan kişiler yoga sayesinde ağrılardan uzaklaşır.


Daha iyi bir nefes

Doğru nefes hayatınızdaki birçok kilit noktayı açar. Yoga, insana daha yavaş ve daha derin nefes almayı öğretir. Bu nefes sayesinde akciğer fonksiyonlarınız daha iyi bir şekilde çalışır. Vücudun ve organların ihtiyaç duyduğu oksijen alımını daha da arttırır. Daha dinç ve daha rahatlamış hissetmenize yardımcı olur.


Dayanıklılık

Yoga, baştan ayağa kadar her kası çalıştırır. Yoga hareketleri gücü ve dayanıklılığı arttırır. Kas gerginliklerinin azalmasına da yardımcı olur. Diğer yapmak istediğiniz sporlarda bunun faydasını hemen göreceksiniz.


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER