Kişnişin bilinmeyen mucize faydaları

Kişnişin bilinmeyen mucize faydaları

Kişnişin bilinmeyen mucize faydaları

Kişniş, güçlü antioksidan özelliği sayesinde gripten kansere kadar uzanan birçok hastalığa karşı vücudu koruyor. İçindeki linoleik asit gibi asitler sayesinde kötü kolesterolle mücadele ederek vücuda destek veriyor. Bu faydalı asitler kolesterolü dengelerken kan şekerini düzenlemeyi de ihmal etmiyor.


Hem antioksidan etkisi hem de içeriğinde bulunan oleik asit gibi asitler sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyor, felç ve kalp krizi gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini azaltıyor. Kişniş, içinde bulunan cineol adlı madde sayesinde göz ve deri iltihaplanmalarına karşı da adeta doğal bir ilaç gibi etki gösteriyor.


Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor ve hazımsızlık sorununu gideriyor. Sindirim sistemini düzene soktuğu için de iştahsızlık sorunu yaşayanlara çare oluyor, vücutta iştah açıcı etkiler yaratıyor.


Yemek sonrası oluşabilen mide krampları, şişkinlik ve ağrı gibi durumların önüne geçiyor. Kişniş tohumu doğrudan çiğnendiğinde kötü ağız kokusunun kesilmesini sağlıyor.


Besin zehirlenmelerini önlemede etkili olduğu için en çok zehirlenmelere yol açan tavuk yemekleri gibi yemeklerde kullanılması önem taşıyor.


Vücudu toksinlerden arındırması ve sindirimi kolaylaştırması nedeniyle diyet yapanlarına da yardımcı oluyor.


Mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi ani gelişen rahatsızlıklarda önleyici etkileri bulunuyor. Vücudu rahatlattığı gibi sinir stresimi de rahatlattığından stresle baş etmede yardımcı oluyor, uykusuzluk sorununun önüne geçiyor.


Kişniş içerisinde 11 uçucu yağ asidi barındırır. Sinel ve linoleik bileşenler deri iltihabı nedeniyle oluşan cilt problemlerinin iyileşmesini destekleyen iki bileşendir. Bu iki bileşen ciltte meydana gelen şiş gibi durumları hafiflemesine yardımcı olur.


Kişnişteki diğer bazı bileşenler vücuttaki fazla suyun idrar yoluyla atılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle, böbrek fonksiyonları ya da anemi nedeniyle oluşan şişliği indirmek için etkilidir.


Özellikle kadınlarda cinsel isteği artırma yönünde etkileri olduğu da biliniyor.


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER