Mısırlı ekmek

Mısırlı ekmek

Mısırlı ekmek

Mısırlı ekmek

Malzemeler

-2 yumurta, -1 yemek kaşığı tuz, -1 yemek kaşığı şeker, -1/2 çay bardağı zeytinyağı, -2 su bardağı süt, -3 su bardağı glüten içermeyen mısır unu, -1 paket kabartma tozu, -1 demet dereotu.



Yapılışı

-Yumurta, tuz ve şekeri bir kapta çırpın. -İçine zeytinyağı ve sütü ekleyin. Mısır unu ve kabartma tozunu da ilave edin ve hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. -Bu esnada, dereotunu ince ince kıyın ve hamura ekleyin. -Kalıba yağlı kağıt serin ve hamuru içine boşaltın. -180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.


Sebze köftesi

Malzemeler

-1 adet havuç, -1 adet kabak, -1 adet patates, -1 yumurta, -1 su bardağı haşlanmış kinoa, -Birkaç sap taze soğan, -Maydanoz -Dereotu.



Yapılışı

-Havuç, kabak ve patatesi haşlayın ve iyice ezin. -İçine yumurtayı kırın ve önceden haşladığınız kinoaları ekleyin. -Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyarak köfte harcına ilave edin. -Güzelce yoğurun ve küçük parçalar kopararak kızgın yağda kızartın ya da fırınlayın.


Glütensiz puding

Malzemeler

-1 adet muz, -1 su bardağı süt, -1 tatlı kaşığı bal, -1 yemek kaşığı kakao, -2 yemek kaşığı chia tohumu



Yapılışı

-Muz, süt ve balı blenderdan geçirin. -Bu karışıma kakao ve chia tohumunu ilave edin. -Pudinginizi iyice karıştırdıktan sonra dolaba koyun ve chia tohumlarının birbirine yapışmaması için yarım saatte bir karıştırarak 3-4 saat dolapta bekletin


Muzlu kek

Malzemeler

-2 adet muz, -3 yumurta, -1/4 su bardağı süt, -1/4 su bardağı hindistancevizi yağı, -1 su bardağı kinoa unu (keçiboynuzu unu, karabuğday unu gibi diğer unları da tercih edebilirsiniz), -1/2 su bardağı esmer şeker, -1 paket vanilya, -1 paket kabartma tozu -3 yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı

-Öncelikle yağ ve şekeri köpürene kadar derin bir kapta çırpın. -Ardından içine yumurtaları ve sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. -Muzları çatal yardımıyla ezin ve bu karışıma ekleyin. -Eğer olgun muz kullanırsanız, hem daha lezzetli bir kek elde edersiniz hem de bu aşamada muzları ezmesi kolay olur. -Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. -Bir kek kalıbını yağlayın ve karışımı içerisine dökün. -180 derece önceden ısıtılmış fırında ara ara kontrol ederek yarım saat kadar pişirin.


Kinoalı salata

Malzemeler

-1/2 su bardağı kinoa, salatalık, domates, kırmızı lahana, roka, maydanoz, marul, kırmızı veya yeşil biber, kornişon turşu. Sosu için: zeytinyağı, hardal veya nar ekşisi. Arzuya göre peynir.



Yapılışı

-Kinoayı güzelce yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika kadar haşlayın. -Ayrı bir kapta, isteğinize göre; salatalık, domates, kırmızı lahana, roka, maydanoz, marul, kırmızı veya yeşil biber, kornişon turşu gibi malzemeleri küp küp doğrayın ve üzerine haşlanmış kinoları ilave edin. Sosu için; -Zeytinyağı, hardal veya nar ekşisi kullanabilir ve salatanın üzerine ızgara peynir ilave edebilirsiniz


Glütensiz ekmek

Malzemeler

-1 paket kuru maya, -Laktozsuz süt, -1 yumurta, -Toz şeker, -Tuz, -Zeytinyağı, -Glutensiz un



Hazırlanışı

1 paket kuru mayayı ılık su ile karıştırıp mayalanması için bekletirken, ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki yarım su bardağı laktozsuz sütü, 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı toz şekeri, yarım tatlı kaşığı tuzu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıyoruz. -İyice karıştırdıktan sonra 3 su bardağı glutensiz un ve beklettiğimiz mayayı ekleyip, yoğuruyoruz. -Yağlanmış bir kabın içine koyuyor, üstünü streçle kapatıp 20 dakika daha mayalanması için bekletiyoruz. -20 dakikanın sonunda 200 dereceye ayarlı fırınımıza koyuyoruz. -Ekmeğimizin kuru olmaması için ayrı bir kabın içine su koymayı unutmuyoruz. -35-40 dakika sonra ekmeğiniz hazır!


Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER