Pirinç suyu nasıl çıkarılır?

Pirinç suyu nasıl çıkarılır?

Pirinç suyu nasıl çıkarılır?

Pirinç suyu nasıl çıkarılır?

Pirinç suyu elde etmenin yöntemi çok basit: Pirinci ister haşlayarak isterseniz sadece temiz suda bekleterek suyunu alabilirsiniz. 


Bu suyu bir cam kavanoza alıp seyrelterek kullanabilirsiniz. Saç ve cildiniz için kullanacağınız pirinç suyunu buzdolabında 2-3 gün bekletebilirsiniz. Daha sonra kullanmamalısınız çünkü bakteri üretmeye başlayacaktır. 


Pirinç maskesi

Bir avuç pirinci öğütün. Toz haline gelen pirince bir çay bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin ve krem kıvamına gelene kadar karıştırıp sonra yüzünüze sürün. Yarın saat beklettikten sonra yüzünüzü durulayın. Bu maske hem cilt tonunuzu düzeltecek hem de kırışıklarla savaşacaktır.


Pirinç suyu toniği

Hazırladığınız pirinç suyunu buzdolabında soğuttuktan sonra bir makyaj pamuğuna döküp tonik gibi kullanabilirsiniz. Bu tonik uygulaması cildinizi bakterilerden arındırır, gözeneklerinizi sıkılaştırır, sivilce ve siyah noktaları azaltır. Aynı zamanda cildinize parlaklık verir. 


Lekeler için pirinç suyu

Pirinç suyu cilde esneklik kazandırarak yaşlanma etkilerini geciktirir. Aynı zamanda yine yaşa bağlı leke oluşumunu düzenler ve lekesiz bir cilt sağlar. Bu etki için temizlenmiş cildinizi düzenli olarak pirinç suyu toniğiyle silin. 


Canlı ve yumuşak saçlar için pirinç suyu

Pirinç proteini saç tellerini güçlendirir, parlak ve yumuşak saçlar oluşmasını sağlar. Ayrıca pirinç suyu, inositol içerir, bu da saç dökülmesini önleyerek yumuşak tutan bir karbonhidrattır. Bir etkisi de saçları hızlı uzatır ve uzattıkça da saç tellerini kalınlaştırır. Saçınıza şampuanla yıkadıktan sonra suyla seyreltilmiş pirinç suyu masajı uygulayın ve sonrasında durulayın.


Söz dinlemeyen saçlar için pirinç suyu

Kıvırcık ve şekil almayan saçlar için, pirinç suyu çok etkilidir. İçerisindeki protein miktarı saç tellerini kontrol edilebilir hale getirir. Aynı zamanda saçtaki esnekliği arttırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olur. Haftada en az iki kere saçlarınızı seyreltilmiş pirinç suyuyla yıkayarak etkilerini görebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER