Rimeli gün içinde tazelemek

Rimeli gün içinde tazelemek

Rimeli gün içinde tazelemek

Rimeli gün içinde tazelemek

Maskara gün içerisinde defalarca tazeleyebileceğiniz bir ürün değildir. Bunu yapmak kirpiklerinizde topaklanma görüntüsü oluşturur. Tazelenmesine gerek duymayacağınız suya dayanıklı ve kaliteli maskaralar tercih edebilirsiniz.


Rimel fırçasındaki fazlalıkları almamak

Fırçayı çıkardığımız gibi hemen gözümüze sürmemeliyiz. Öncelikle fırçadaki fazlalık oranına bakmalı ve çözüm olarak tüpün kenarına sürterek fazlasını tüpe aktarabilirsiniz. Bu silme işlemini bir kağıt mendil yardımıyla da gerçekleştirebilirsiniz.


Rimel fırçasını sadece yatay olarak kullanmak

Kirpiklerinizin dibine maskara uygulamak en klasik tekniklerden birisi olduğunu biliyoruz. Fakat buna ek olarak maskara fırçanızı dik tutarak bir kat daha sürmelisiniz. Fırçayı dik tutup yukarı aşağı hareket ettirerek üst kirpiklerinizin dibine daha rahat ulaşabilirsiniz.


Kirpiklerinize uygun rimel kullanmamak

Her maskaranın kendine göre bir kullanım özelliği bulunmaktadır. Dolgunlaştıranlar, kıvıranlar ve kirpikleri uzatan maskaralar gibi değişik kullanımlar için adlandırılan makyaj ürünleri de bulunmaktadır. Tüm bu özelliklere aynı zamanda erişmek istiyorsanız çözümü bir maskarayı sürüp kurumasını bekledikten sonra diğer bir maskarayla üzerinden geçmektir.


Kapatıcı kullanmamak

Maskara ile ilgili en rahatsız edici şeylerden birisi de ıslakken göz kapaklarınızda leke bırakmasıdır. Uzun kirpikleriniz varsa, maskara uyguladıktan sonra birkaç saniye göz kapaklarınızı açmayın. Eğer göz kapaklarınız leke olursa, kulak pamuğuna makyaj temizleyici dökerek temizleyebilirsiniz. Fakat ne kadar dikkatli sürerseniz sürün eğer yağlı göz kapaklarınız varsa akşama doğru kaçınılmaz olarak göz kapaklarınıza maskara bulaşabilir. Bunu önlemek için kapatıcı veya baz sürebilirsiniz.


Rimel sürerken doğru yere bakmamak

Maskara uygularken genellikle kafa aşağı yöne eğilir ya da çene havaya kaldırılarak işlem gerçekleştirilmeye çalışılır. Doğru bir uygulama için alt kirpiklerde yukarı ve üst kirpiklerde de aşağı yönde bakmamız gerekmektedir.


Rimel fırçasını sürekli sokup çıkarmak

En sık yapılan hatalardan biri olan sürekli maskara fırçasını sokup çıkarma işlemidir. Bu işlem sırasında maskara tüpünün içine hava girmesine olanak sağlamış oluyor ve bu durumda maskaranız daha hızlı bir şekilde kurumuş oluyor.


Kirpik kıvırıcıyı yanlış kullanmak

Kirpik kıvırıcılarını yanlış uygulamanın bir yolu da maskara sürdükten sonra kıvırma işlemine geçilmesidir. Ancak bu hata size kirpiklerinizi bile kaybettirebilecek kadar önemli bir detaydır. Kirpik kıvırıcılarını rimel sürme işlemine başlamadan önce kullanmalıyız.


Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER