Saç boyamak bebeğe zarar verir

Saç boyamak bebeğe zarar verir

Saç boyamak bebeğe zarar verir

Saç boyamak bebeğe zarar verir


Tamamen yanlış bir düşüncedir. Saçınıza sürdüğünüz boya derinize de değer fakat bebeğinize vereceği bir zararı yoktur. Özellikle doğal karışımlı boyaları tercih etmeniz ihtimalleri de ortadan kaldıracaktır. Dikkat edilmesi gereken tek unsur boyanın kokusudur, mide bulantılarına yol açabilir. Bunu da önlemek için ise havadar bir ortamda saçınızı boyatmanızı tavsiye ediyoruz.

 


Hamileler iki kişilik yemeli


Bebek için fazla protein ve vitamin almalısınız fakat iki kişilik yemeniz bebeğinize ileride obezite sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bebeğinizin gelişimi için bir bardak süt ve bol yeşillikli beyaz peynirli sandviç fazladan almanız her şeyi karşılar.

 


Karın dik büyüyorsa bebeğiniz erkektir


Hayır, böyle bir kesinlik yoktur. Her kadının farklı bir anatomiye sahiptir ve bebek ona göre büyür ve hareket eder. Cinsiyet farkına göre değişik pozisyonlar yoktur, bir kadının bir kız ve bir erkek çocuğa hamileliğinde aynı görünmesi ya da farklı görünmesi muhtemeldir. Hareketini ve pozisyonunu bebek kendisi seçmektedir.

 


Mide ekşimesi bebeğinizin saçı yüzündendir


Hamilelikte yaşanan mide ekşimesi ve yanmasının sebebi hormonlarınızın mide kapakçıklarını gevşetmesidir. Bebeğinizin saçı olması ihtimali bulunmamaktadır.

 


Balık yemek bebeğe zarar verir


Balık yemek aksine bebek için çok faydalıdır. Haftada iki porsiyon balık yemenizde hiçbir sakınca yoktur. Balık tüketmek bebeğinizin gelişimi ve göz sağlığı için oldukça fayda sağlar. Somon veya ton balıkları özellikle tüketmeniz gereken balıklardır.

 


Hamileyken seks yapılmaz


Seks yapmanızın bebeğe zarar vereceği inanışı tamamen yanlıştır. Bebeği plasentası ve rahim kasları korumaktadır. Sadece cinsel yolla bulaşan hastalığınız varsa bebeğe bulaşabilir, bunu önlemek için prezervatif kullanmalısınız.

 


Grip aşısı yaptırmak hamilelere zarar verir


Hayır, grip aşısı anne adayının ve bebeğinin hastalıklardan korunmasına yardımcı oluyor. Doktor gözetimi altında, doktor tavsiyelerine uyarak grip aşısı yaptırmanızın hiçbir sakıncası yoktur. Unutmayın ki hamilelik döneminde grip çok ağır geçebilir ve hamileler birçok insandan daha fazla gripten etkilenirler.

 
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER