Saçtaki yağlanmayı gizlemek için 10 basit ipucu

Saçtaki yağlanmayı gizlemek için 10 basit ipucu

Saçtaki yağlanmayı gizlemek için 10 basit ipucu

Yağlanma sorununun önüne geçmek için yediklerinize dikkat edin

Saçınızın uzun süre temiz kalmasını istiyorsanız; beslenme planınızdan fazla yağlı ve özellikle de kızarmış yiyecekleri çıkartın. Şeker, beyaz ekmek ve konserve gıdalar için de aynı şeyi söyleyebiliriz.


Bu besinleri tüketmek yerine meyve, sebze, yağsız et, süt ve kuruyemiş tüketmeye özen gösterin. Bu tarz gıdalar yağ bezelerinin yağ üretimini azaltmaya yardımcı olacaktır.


Su sıcaklığına dikkat edin

Saçınızı yıkarken ılık su kullanmaya özen gösterin. Sıcak su cildin salgıladığı yağ miktarını arttırır. Ayrıca saçınızı yıkadıktan sonra eğer hava şartları el veriyorsa, doğal olarak kurumasına izin vermek en iyisidir!


Saçınızı örebilirsiniz

Her tarz örgü, saçtaki yağları gizlemek için mükemmeldir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta örgünün kalınlığıdır. Örgü ne kadar kalın olursa, o kadar iyi olacaktır.


Ayrıca; eğer taç takıyorsanız, tacı başınızın hafifçe arkasına doğru takmanızı öneririrz. Bunu yaparken örgünüzün bozulmadığından ve saçın tam olarak yapışmadığından emin olun. Çünkü unutmayın; kafaya yapışan saçlar, yağlı görünür.


Kuru şampuan kullanın

Yağın verdiği parlaklığı gizlemek için saçlarınızı belli bölgeler halinde tutarak 8 – 10 cm’lik mesafeden saç spreyi uygular gibi köklere kuru şampuan uygulayın.


Kuru şampuanınız pudra biçimindeyse yine köklere uygulayabilirsiniz. On dakika bekleyin ve saçlarınızı tarayın. Kuru şampuan bir süreliğine saçlarınızın temiz görünmesini sağlayacaktır.


Aksesuarların yardımını almayı ihmal etmeyin

Bir bandana veya kalın bir taç, bir süreliğine sizi saç yıkama derdinden kurtarabilir.


Yatmadan önce saçınızı tarayın

Yatmadan önce saçlarınızı tarayın. Yastığınızı başınızın altına koyduktan sonra, başınızı saçlarınız dağılmayacak şekilde yastığa koyduğunuzdan emin olun. Eğer saçlarınızın uzunluğu izin veriyorsa at kuyruğu veya gevşek bir örgü yapabilirsiniz.


Yatmadan önce uygulayacağınız bir başka yöntem ise saçınızı topuz yaparak uyumanız. Bunun etkisi ise sabah olduğunda saç ne elektrikleniyor ne de hacmini kaybediyor. Detaylar için tıklayın
 


Saçınızı ayırdığınız yönü değiştirin

Yağlı görüntüyü yok etmek için saçınızı ayırdığınız yönü değiştirin. Bunu yapmanızın sebebi çok basit. Saçlarınızı ayırdığınız tarafta, kökler daha fazla yağ üretmeye başlıyor ve ayırma çizgisi boyunca kirli olma eğiliminde oluyorlar. Ayırdığınız bölgeyi değiştirmek, saç hacminizi yeniliyor ve yeni bir görünüm elde ediyorsunuz.


Sıkı saç modellerinden kaçının

Pürüzsüz ve şık saç modellerini tercih etmemeye çalışın. Bu, yağları ön plana çıkartan bir harekettir. Bunun yerine bir topuz ve biraz hacim daha iyi bir seçenekti


Fırçalarınızı yıkayın

Saçlarınız için kullandığınız araç gereçleri yıkamaya özen gösterin. Bunu haftada bir ılık su, şampuan ve sabunla yapabilirsiniz. Bu şekilde fırçanızda kalan eski cilt yağlarınız, krem vs. gibi şeylerin tekrarlanmasının önüne geçersiniz.


Saç nasıl yıkanmalıdır?

- Kıvırcık saçlarınızın, yumuşak olmasını sağlamak için havlu yerine yumuşak bir Tshirt’le kurulayın.



- Saç diplerinizi hırpalamayın. Şampuanınızı saçınıza hafifçe ve parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın.



- Saç kremi uygulamadan önce saçlarınızı sıkın. Islak bırakmayın.


Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER