Sizi olduğunuzda yaşlı gösteren 8 stil hatası

Sizi olduğunuzda yaşlı gösteren 8 stil hatası

Sizi olduğunuzda yaşlı gösteren 8 stil hatası

Modaya uyum sağlamak zordur. Sezonun en trend parçalarını bir bir denemek isterken, aslında kendi stilimize uyup uymadığı konusunda hiçbir zaman net olamıyoruz. 


Bu nedenle de kombinlerimizde kullandığımız birçok parçanın yaşımızı gizlediğini hatta tam tersi bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösterdiğinin farkında bile değiliz.


İşte özellikle kış aylarında kadınların en çok yaptığı stil hatası... 


Tüvit kumaş

Jean gibi bazı kumaşlar gençliği sembolize ederken tüvit gibi bazı kumaşlar da sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir.


Bu nedenle tüvitin size ne kazandıracağını düşünüyorsanız bunu farklı aksesuarlarla ve yollarla elde etmeye çalışın.


Okuma gözlükleri

Gözlüğün çok havalı bir aksesuar olabileceğine katılıyoruz. Ancak burnunun ucunda demode bir okuma gözlüğüyle de hiçbir kadın seksi görünmez. Siz siz olun illa da gözlük takmanız gerekiyorsa modern tasarımlara bakın.


Hırkalar

Hadi gelin eğri oturalım doğru konuşalım, siz hiç çok seksi duran bir hırka gördünüz mü? Düşünün, düşünün… Bulamadınız değil mi? Çünkü yok. 

 


Hırkalar bırakın güzel görünmeyi, üzerine sizi yaşlı gösteren kıyafetlerdir. Bu nedenle ne yapıyoruz, hırka yerine ceket, yelek gibi giysileri tercih ediyoruz.

 


Mom jeans

Günlük yaşamın önemli bir stili haline getirdiği Mom’ların çok rahat olduğundan kuşkumuz yok.

 


Ancak eğer 20’li yaşlarınızda değilseniz bu pantolonların sizi olduğunuzdan yaşlı gösterme riski var.


Gri saç

Modern dünyada saçlarımızı istediğimiz renge boyayabilmemiz büyük bir lüks gerçekten. Ancak bu saçımızı griye boyayıp daha yaşlı görünmemiz anlamına gelmiyor. Evet, maalesef gri saç yaşlı gösteriyor kızlar.

 


Rahat ayakkabılar

Demek istemiyoruz ki her gün stilettolarınızı çekip, yollarda ceylan gibi sekin. Ama rahatlık uğruna da sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterecek ayakkabılardan uzak durun. Düz taban ancak şık olabilecek ayakkabıları tercih edin.



 


Teninize gitmeyen renkler

Teninize uygun olmayan renkler sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Bu nedenle mavi, kırmızı gibi baskın renkler kullanmaktan çekinmeyin. Soluk bir görüntüyü kimse istemez değil mi?

 


Çok fazla ya da az makyaj

Yaşınız gereği nasıl bir makyaj yapmanız gerektiğini bir uzman yardımıyla öğrenebilirsiniz. Ancak fazla makyaj yapmak yaşınızı olduğundan daha büyük gösterebilir. Tam tersi fazla abartmayayım derken az makyaj yaparsanız da aynı hataya düşebilirsiniz.

 


Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER