Tam bir enerji deposu

Tam bir enerji deposu

Tam bir enerji deposu

Tam bir enerji deposu

Beluga, diğer bakliyatlar arasında en çok besin değerine sahip olanıdır. Tam bir karbonhidrat kaynağı olan Beluga, tüketimi sonrasında vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerjinin devamını sağlar. Böylelikle tokluk hissi daha uzun sürer.


Sağlıklı lif kaynağı

Tüm mercimek türlerinde olduğu gibi beluga mercimeği de tam bir lif deposudur. Kilo kontrolü açısından lifli gıdaların tüketilmesi gerektiği bir gerçek. Beluga da buna çok uygun bir gıdadır.


Kanser ve kalp hastalıklarını önler

Antosiyaninler koyu kırmızı, mavi ve siyah bitkilerde bulunan antioksidan özellikteki pigmentlerdir. Antosiyanin bakımından zengin olan besinler; kişiyi kanser, kalp hastalıkları, aşırı kilo ve diyabetten koruyor. Beluga, yüksek miktada antosiyanin içermektedir.


Tam bir vitamin deposu

Beluga; demir, çinko, magnezyum ve fosfor mineralleri açısından çok iyi bir besin kaynağıdır. Demir anemi riskinizi azaltır, magnezyum kas ve sinir fonksiyonlarınızın sağlıklı çalışmasına yardımcı olur, çinko vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasında etkilidir ve fosfor kemik ve diş sağlığında önemli görev üstlenir.


En güçlü bitkisel protein kaynağı

Protein, yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olur, uzun süre tokluk verir. Beluga içeriğinde çok fazla bitkisel protein barındırır. Zayıflama sırasında kas kaybını önler. Spor sonrası tüketimde de kasları besleyerek güçlendirir.


Kansızlığa iyi gelir

İçerdiği yoğun demir sayesinde kansızlığı önler. 


Antioksidan etki

Beluga içerdiği antioksidanlar sayesinde sizi gençleştirir. 


Beluga mercimeği salatası

Malzemeler:

1 su bardağı beluga 3 su bardağı su ( haşlamak için ) 8 – 9 yaprak marul 1 adet havuç 5 – 6 dal taze soğan Çeyrek demet maydanoz Dereotu ( isteğe göre ) Tuz Zeytinyağı Nar ekşisi

Yapılışı:

Bir su bardağı beluga mercimeğini orta boy bir tencereye alarak üzerine 3 su bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte 10 dakika haşlanmaya bırakın. Pişen belugaları süzerek kenara alın. Tarifteki yeşil malzemeleri ince ince doğrayın. Havucu da rendeleyerek tüm malzemeleri salata kabınıza alın. Kabın içerisine nar ekşisi, tuz ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın.


Beluga piyazı

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış beluga 3 – 4 sarı çeri domates 1 dolmalık kırmızı biber 1 dolmalık yeşil biber 1 domates 5 - 6 dal reyhan 4 - 5 dal taze nane 4 - 5 dal frenk soğanı Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 emek kaşığı koruk ekşisi Tuz Tulum peyniri

Yapılışı:

Haşlanmış belugaları bir kaba alın. Küp şeklinde doğradığınız biber, domates ve ince kıyılmış yeşillikleri de belugalara ilave ederek karıştırın. Sos için gerekli olan zeytinyağı, koruk ekşisi ve tuzu birlikte karıştırdıktan sonra belugalarınızın üzerine dökün. Son olarak piyazınızın üzerine tulum peyniri ekleyerek sunumunuzu tamamlayın.


Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER