Teçhizatı önemsememek

Teçhizatı önemsememek

Teçhizatı önemsememek

Teçhizatı önemsememek

Perdeleri asacağınız aparatlar da en az perdeler kadar önemlidir. Perde kumaşınızın ağırlığına göre tercih yapmalı, perdelerinizi sorunsuz taşıyacağına emin olmalısınız. Ayrıca, çubuk ve topuzların perde tarzı ile uyumu da teknik ve görsel açıdan dikkat edilmesi gerekenlerdendir.


Ütülememek

Kırışık perdeler pasaklı ve dağınık bir görünüme sebep olur. Tembellik yapıp, asıldıktan sonra birkaç gün içinde kendi kendilerine düzeleceklerini düşünmeyin; asmadan önce mutlaka ütüleyin.


Doğru ölçü almamak

Yamanız gereken ilk şey, pencere ölçülerinizi doğru almak ve bu ölçülere uygun perdeler diktirmek olmalıdır. Perdeler evin giysisidir denir, üzerine uygun olmayan bir şey giydirmek istemesiniz değil mi?


Çok kısa perdeler satın almak

Klasik yan paneller için, gerçekten yere kadar uzanan perdeler seçmelisiniz. Eğer hazır dikim ürünlere bakıyorsanız, duvar ölçülerinize dair bilinçli ve seçtiğiniz ürünlerin yere değeceğine emin olun.


Çok alçaktan asmak

Odanın yüksekliğini kesmemek için perde çubuk ve kornişlerini tavana monte edin, bu özellikle de küçük alanlar söz konusu olduğunda önemlidir.


Dolgunluğu düşünmemek

Perde seçerken sadece boyuna değil, enine de dikkat etmelisiniz. Pencereyi ucu ucuna örten bir perde, yetersiz olacak ve çirkin gözükecektir. Geleneksel oran, pencere eninin 2 katıdır. Böylece perdeleriniz daha zengin ve hoş görünür.


Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER