Yılbaşı menüsü 2018: Yılbaşı sofraları için en iyi mezeler

Yılbaşı menüsü 2018: Yılbaşı sofraları için en iyi mezeler

Yılbaşı menüsü 2018: Yılbaşı sofraları için en iyi mezeler

Hani yeni yıla nasıl girersen öyle geçer efsanesi var ya 2018 enfes geçecek dostlar. Çünkü yılbaşı menüsünde enfes mezeler olacak, yılbaşı sofranız eski yıla nazire yapacak. Gelin yılbaşı sofranızda sevdiklerinizin kalbini çalacak yemek.com'un bir araya getirdi mezelere birlikte göz gezdirelim. 



 


Haydari

Bu topraklarda içilen rakının, rakıdan alınan her yudumun muhtarı haydaridir. Onun olmadığı masada 'şerefe' demek, en hafif tabiriyle şaşkınlıktır. Rakının Müzeyyen'den sonraki ikinci aşkıdır.


Arnavut ciğeri

Ciğerin una bulanıp yağda kızartılması sonucunda ulaştığı mükemmelliğe arnavut ciğeri denir. Sıcak yenir, soğuk yenir, soğanlı yenir, rakıyla yenir. Süper yenir. O yüzden...


Patlıcan pane

Yılbaşı sofrasında yer aldığında "Evet ya yeni yıl sofrasına yakışacak bir meze bu" dedirtiyor. Havası biraz özel günler için lakin siz onu isterseniz her gün yapın. O hiç itiraz etmez...


Muhammara

İçindeki baharat oranına, yöresine göre acuka, acıka, muhamere olarak da bilinir muhamara. Kafkasların kahvaltıda uçuşa geçme sebebidir. Ama biz akşama alıyoruz...


Falafel

Bırakın ağız tadıyla yapmasını, adını bilen insan sayısı çayı sütle içen insan sayısından az. O yüzden bu sene yılbaşı mezeleri denince aklımıza falafeli de koyuyoruz.


Zeytinyağlı fava

Rakının haydariyi zeytinyağlı favayla aldattığı doğrudur. Haydari buna yer yer alınsa da siz aldırmayın. İkisinin de o masada yer var çünkü.


Fırında kaşarlı mantar

Mantar doğadaki en saygı duyulası yiyeceklerden biridir. Gülü seven dikenine katlanır misali, zehirlidir de zaman zaman. Ancak şekersiz kurabileceğiniz bütün sofralara eşlik edebilir, bütün güzel sofralarda yeri vardır...


Havuç tarator

Çok az malzeme olsun, yapımı da kolay olsun derseniz annenin evde sofralardan eksik etmediği havuç taratoru da yeni yıl partinize çağırın, kimse darılmasın, gücenmesin.


Etli çiğ köfte

Çiğ köftenin olmadığı masada rakı olmaması ve rakının olduğu yılbaşı masasında çiğ köfte olmaması üzerine ciddi takıntılarımız var dostlar.


Köz patlıcanlı bruschetta

Rakıda balık oluyorsak eğer ilk önce balık oluyoruz demektir. Hangi balık Akdeniz'i sevmez ki? Hiçbiri.


Somon ceviche

Peru'dan geliyor. Pasifik Okyanusu'na kıyısı olan Peru'nun "denizden babam çıksa yerim" tadındaki lezzetlerinden.


Fırında kabak mücveri

Kabak sevmeyenler olabilir ama kabak mücverini sevmeyenleri 2017'de bırakıyoruz arkadaşlar. Kabak böreği de diyebilirsiniz tabii.


Yoğurtlu kabak salatası

"Zaten bir bütün hindiyi mideye indireceğiz, ara sıcaklar da var, bari mezeler hafif olsun" diyenlerdenseniz doğru tariftesiniz. Çünkü o hem çok hafif, hem de yılbaşı sofrasına yakışacak kadar havalı.


Bal kabaklı humus

Orta Doğu'da daha çok kahvaltılık olarak bilinir humus. Domates ve salatalık güne başlar milyonlarca insan. Elbette bi' bildikleri var. Ancak bizim kadar değil. Biz sofranın kuruyoruz humus için...


İçli köfte

Olmamalısınız ya da. Eğri oturalım doğru konuşalım, yıl 2014 de olsa ağız tadıyla bir içli köfte yemek çok kolay değil. İnsanın Malatya'ya ya da Maraş'a taşınası geliyor.


Tahinli piyaz

Geleneksel piyazları bu gecelik sofra dışında bırakıyor, 2018'e bizimle birlikte Antalya'nın meşhur tahinli piyazının gelmesini istiyoruz.


Tabbule salatası

"Bu sene kesin zayıflıyorum" diyenler, yukarıda söyledik yeni yıla nasıl girerseniz öyle gider diye. Size bu konuda Lübnan mutfağından destek var.


Kabak kızartması

Yılbaşı sofrası dediğin geniş olunca, bütün sevdiklerin seninle olunca güzel. Hepimiz kabul edebiliriz bunu. Ama kabak kızartmasını bir istisna olarak kabul edebiliriz.


Semizotu salatası

Aslan sütünün olacağı masaya kızarmış ekmek mutlaka uğrar, selamını verir. Kendileri geçen yıl masaya uğradı ve semizotu salatası olmadan bir daha gelmeyeceğini söyledi.


Kırmızı köz biber kızartması

Rakının olduğu yere gelmesiyle bilinmez lor peyniri pek fazla. Alışkın değiliz. Ancak bu kez kırmızı köz biberin içinde saklanarak geliyor.


Sıcak ot

Ege mutfağından bir konuğumuz var bu özel akşamda. Kendisi restoran menülerinin yıldızı olur da sizin sofranıza hiç yakışmaz mı? Hem de ne güzel olur, nasıl da yakışır.


Biberiyeli kraker

Kraker dediğin çayın "Uzak diyarlarda evli barklı mutluluk en çok onun hakkı" diyerek şarkılar söylediği yari. Biz bugün o yarini çaydan biraz daha uzaklaştıracağız...


Çerkes tavuğu

Yılbaşı mezeleri tek başına yeni yıl neşesini taşımayabilir sofraya. Biraz daha gayret etmek zorunda kalabilirsiniz. Biraz daha efor harcayabilirsiniz...


Pastırmalı humus

Bulgur pilavı ve turşuyla milyonlarcası için facia bir tarif olan nohut, humus halini alarak hayatında olabileceği en lezzetli şey oluyor. Hele bir de pastırmalıysa...


Yaprak sarma

Sarma varsa masada direkt 2018'e bile geçebiliriz, 1 yıl sizin...


Üç çeşit meze (Acılı ezme, köpoğlu, girit ezme)

En baba üçlüyü en sona sakladık. Çünkü üzerinde acılı ezme, köpoğlu, Girit ezme olan bir sofranın kötü olmasının, onlarla girilen bir yılın kötü geçmesinin ihtimali dahi yok.


Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER