Yılbaşı öncesi cildinizi ışıldatmanın 12 yolu

Yılbaşı öncesi cildinizi ışıldatmanın 12 yolu

Yılbaşı öncesi cildinizi ışıldatmanın 12 yolu

Herkesin makyajın sonunda nasıl aydınlatıcı uygulayacağını bildiği bu dönemde; daha fazla ışıltı için makyaj bazınıza bir kaç damla likit ışıltı damlaları eklemeyi deneyin.


Beauty Pie Pro-Glow SuperStrobing Drops

Tabii ki tam ışıltı için; finalde ekstra aydınlatıcı eklemeyi unutmayın!


Bazınızı özel olarak karıştırın. Bunun için kendinize bir fırça belirleyin ve bazı cildinize yayma işlemini sadece bu fırça yardımı ile gerçekleştirin. (Fotoğraftaki örnek ürün: Clinique Foundation Buff Brush)


Soyma işlemini unutmayın

Sandığınızdan daha basit olan bu işlem; ışıldayan bir cilt için olmazsa olmazlardan. Cilt yüzeyindeki kuru, ölü tabakayı atıp ışıldayan yüzeyi ortaya çıkarın. FOREO Luna Play ürünü bunun için yeterli olacaktır. 


Buz gibi suyu...

“Bir kabı buz ve salatalıkla doldurun ve yüzünüzü içine sokup bekleyebildiğiniz kadar bekleyin.” İşte Kate Moss’a önemli geceler öncesinde cilt sırrının ne olduğu sorulduğunda, gelen cevap!


Acil durumlarda tek bir kağıt maske cildinizin lamba gibi ışık saçmasına yeterli olacaktır. Ekstra etki için ise kağıt maskeleri iki katına çıkarmanızı öneririz.


Olmazsa olmaz kağıt maskeler

Bir tane banyoda rahatlarken ve 1 saat sonrasında uygulayacağınız çift maske programı; gece ışık saçmanıza neden olacak.


Yüzünüze masaj yapın

Tıpkı bir kafa derisi masajı gibi yüzünüze yapılan masaj da ekstra bir etki sağlayabilir, yüz masajı cildinizdeki parlaklığı yükseltir. Ve tamamen ücretsizdir! Bir damla yağ kullanın ve boynunuzun yanındaki kulaklarınızın altındaki lenf düğümlerinden masaja başlayın.

(Fotoğraftaki ürün: Trilogy Certified Organic Rosehip Oil )


Parmak uçlarıyla, bu noktaları bir dakika boyunca dairesel bir hareketle masaj yapın, ardından hareketini boğazınıza doğru ve çene çizginiz boyunca tekrarlayın. Ağzınızın ve elmacık kemiklerinizin kenarlarında aynı dairesel vuruşları kullanın, ellerinizi her zaman aşağı ve yukarı doğru hareket ettirin. Yüzünüzdeki yüksek noktaları ve alnınıza hafifçe masaj yaparak bitirin.



 


Kemik suyu!

Kemik suyu, parlayan cilt için benzersiz bir gıdadır, çünkü besin değeri açısından zengindir. Birçoğumuzun düzenli diyetlerimizde yeterince yararlanamadığımız kalsiyum, magnezyum, potasyum, silikon, kükürt ve fosfor gibi mineralleri içerir.


Ünlü cilt uzmanı Frank Lipman, “Besin maddeleri tükendiğinde cildimiz parlak ve canlı olmaktan ziyade soluk ve mat görünüyor” diye açıklıyor . Günde bir bardak içilmesini, saf içemiyorsanız da  pişirdiğiniz  çorba ve güveçlerinize dahil etmenizi öneriyor.


Takviye alın

Cilt sağlığına özgü vitaminler, mineraller ve amino asitler; ışıltınızı destekleyecektir.  Frank Lipman, “Cilt ürünleri, parlayan cildin istenen etkisini yaratmaya çalışmak için harici olarak çalışıyor ancak bu ürünler sadece biraz yardımcı olabilir, gerçek değişim için içerikleri içeriden almalısınız” diye açıklıyor Lipman.


Green juice

Mineraller, klorofil ve antioksidanlarla dolu taze yeşil meyve suyu güçlü bir multivitamin gibidir. Dr. Lipman, “Besin maddeleri, sudaki lif eksikliği sayesinde kan dolaşımına emilir ve cilt hücrelerine daha çabuk ulaşır” diyor. Ünlü Joanna Vargas Cilt Bakım Salonu’nun kurucusu Joanna Vargas; yeşil suyu temiz, berrak ve parlak cilt isteyen kızlar için yaptığı bir numaralı cilt iksiri olarak tanımlıyor: “Öğleden sonra çıkılan kahve saati için harika bir alternatiftir ve cildinizi birkaç gün içinde tamamen değiştirecektir” diyor. “Cildin oksijene alınmasına yardımcı olur ve lenfatik drenajı uyarır ve böylece daha çok ışıldarsınız.”


Salatalık atıştırın

Bir daha tekrar edin: Sıvı alma olmadan ışıma olmaz. Düşük kalorili ve aperitif olarak lezzetli olmanın yanı sıra, salatalıkların su içeriği de yüksektir. Lipman, “Salatalık hem vücuda nem verici etkide hem de hızlı soğumasıyla harika görünen ciltler için bir numaralı yardımcı” diyor.


Daha fazla avokado tüketin

Cildimiz ışıldamak için aynı zamanda yağa da ihtiyaç duyar. Avokado ise ihtiyacımız olan tüm sağlıklı yağlara sahip. “Avokado doğanın kendi nemlendiricisidir, sağlıklı yağ asitleri bakımından zengindir ve cildinizi esnek, nemli ve parlak tutacaktır” diye açıklıyor Lipman. Salatalarınıza avokado ekleyin, evde taze guacamole yapın veya Vargas’ın ipucunu deneyerek smoothienize katın.


Kuru fırça ile ölü derilerden arının

Genellikle insanların evde yapılan güzellik rutinlerinde atlanır bir aşama olmasına rağmen, fırça ile ölü deriyi atmak parlaklık yolunda kritik bir adımdır. Vargas, cilde taze ve parlak olmasını sağlamak için duşta aşırı derecede eksfoliyasyon yapmanızı öneriyor. “Kuru fırçalama, vücut eksfolasyonunda favori yöntemimdir, çünkü çok görevlidir; aslında selülit tedavisinde inanılmaz etkili ve cildin esnekliğini de artırıyor” diyor. Kuru fırça ritüelinin nasıl yapılacağını bilmiyor musunuz? Endişelenmeyin, Vargas yöntemi bizimle paylaştı.

 


“Ayakların üstlerinden başlayın ve kalbe doğru yükselin. İç uyluk gibi daha durgun hale gelme eğiliminde olan alanlarda fazladan zaman harcayın ve kolların arkalarını da dahil etmeyi unutmayın. Kuru fırçalama dolaşımı derhal arttırır, böylece işiniz bittiğinde kendinizi daha sıcak hissedeceksiniz. Sabah iki dakika boyunca duş almadan önce deneyin ve cildinizin kalitesinde sadece 1-2 günde fark göreceksiniz “diyor Vargas.


Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER