Zeytinyağını güzelleşmek için kullanmanın 10 yolu

Zeytinyağını güzelleşmek için kullanmanın 10 yolu

Zeytinyağını güzelleşmek için kullanmanın 10 yolu

Zeytinyağı, güzelliğinizi arttırmada önemli bir rol oynayan A, D, K ve E gibi birçok vitamin bakımından oldukça zengindir.



Bu sebepten dolayı da zeytinyağı, çeşitli yüz temizleme ürünleri, saç bakımı ürünleri, sabunlar, şampuanlar ve losyonlarında ana bileşenlerinden biridir.


Cildi nemli tutar

Zeytinyağı yüzünüzün cildini ve vücudunuzu yumuşak, pürüzsüz ve nemli tutmaya yardımcı olan nemlendirme özelliklerine sahiptir. Dahası, zeytinyağındaki doğal lipitler sebum üretimine katkıda bulunurlar. Sebum vücudun doğal yağlayıcı maddesidir. Ayrıca, hasarlı cilt hücrelerini de onarabilir.



-Duş veya banyodan sonra cildinizi hafifçe kurutun. Zeytinyağını bir nemlendirici olarak kullanın ve hafif nemli haldeyken cildinize masaj yapın.

-Alternatif olarak sabahları nemlendirilmiş ve esnek cildin keyfini çıkarmak için yatmadan  yüz, el ve bacakların her yanına zeytinyağı uygulayın.


Cildin erken yaşlanmasını önler

Yaşlandıkça cildinizde belirgin hale gelen kırışık ve ince çizgiler artar. Zeytinyağı ile bu sorunları da yenebilirsiniz. Zeytinyağında güçlü bir antioksidan olan E Vitamini, cildin dolgun ve nemli kalmasına yardımcı olan yeni cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. 



-Günlük, yüzünüze, boynunuza, ellerinize ve bacaklarına az miktarda zeytinyağı sürüp en az 5 dakika boyunca hafifçe masaj yapın. Bunu her gece yatmadan önce yapın.

-Bir başka seçenek, 2 çorba kaşığı organik balı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı olgun papaya hamurunu bir kap içine koyun. İyice karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar bekletin, sonra karışımı ılık suyla durulayın. Bunu da haftada bir veya iki kez kullanabilirsiniz.


Gözaltı morluklarına iyi gelir

Zeytinyağı, polifenoller, E vitamini ve cildinizi parlatan ve koyu lekeleri gidermeye yardımcı olan fitosterollere sahiptir. Aynı zamanda göz çevresindeki hassas cildi besler ve ince çizgileri yumuşatır.



-Gözlerinizin altına hafifçe zeytinyağı sürün ve yatmadan önce hafifçe birkaç dakika masaj yapın. Ertesi sabah burayı suyla yıkayın. Bunu günde bir kez tekrarlayın.

-Bir başka seçenek olarak, eşit miktarda zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Karışımı gözlerinizin etrafındaki mor halkalara uygulayın. On dakika boyunca bekletin, sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Bunu günde 1 veya 2 kez yapın.


Çatlayan dudakları iyileştirir

Zeytinyağı içerisindeki E vitamini nedeniyle çatlak ve kuru dudakları tedavi etmek için de çok etkilidir. Aynı zamanda koyu renkli dudakları hafifletir ve parlatır.



-1 adet şekere 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katıp eritin. İsterseniz, karışıma biraz limon suyu ekleyin. Bu karışımla dudaklarınızı hafifçe ovalayın. Dudaklarınızı ılık suyla durulayın, sonra hafifçe kurutun ve biraz zeytinyağı sürün. Bunu haftada birkaç kez tekrar edin.

-Dudakların kurumasını veya çatlamasını önlemek için her gün yatmadan önce dudaklarınıza doğrudan zeytinyağını uygulayabilirsiniz.


Saçlarınıza sağlık katar

Nemlendirici özelliği saçın sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar. Ayrıca, yağ saç derisinin içine nüfuz eder ve kafa derisi dokusunu yumuşatarak saç derisi iltihaplarını tedavi eder.



-Kafa derinize biraz ılık zeytinyağı ile 5 ila 10 dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın.

-Bir gece bu şekilde kalsın.

-Ertesi sabah, her zamanki gibi saçlarınızı şampuanlayın.

-Bunu haftada 2 veya 3 kez tekrarlayın.


Güneş yanıklarını tedavi eder

Zeytinyağını cildinizde oluşan güneş yanıklarının tedavisi için deneyebilirsiniz. Şiddetli güneş yanığının iyileşmesine de yardımcı olabilir. Zeytinyağının yatıştırıcı ve nemlendirici özelliği, iltihaplanmayı azaltmaya ve cildi canlandırmaya yardımcı olur. Ayrıca cilt soyulması gibi, güneş yanıklarının ortak bir belirtisini de önler.



-Güneş yanığı olan bölgeye biraz zeytinyağı sürün ve birkaç saat boyunca bekletin. Soğuk su ile yıkayın. İyileşmeyi hızlandırmak için bu yönteme birkaç gün boyunca günde birkaç kez devam edin.

-Ayrıca sıcak bir banyo suyuna zeytinyağı katıp bu suyun içinde az 30 dakika süreyle dinlenebilirsiniz. Bunu günde bir kez uygulayabilirsiniz.


Saça parlaklık katar

Saça zeytinyağı sürmek, kuru ve hasar görmüş saçların nemini geri kazandırmaya yardımcı olur, böylece saçlar daha parlak ve sağlıklı olur. Şekillenmesi zor, kıvırcık uçlu saçların düzleşmesine yardımcı olabilir.



-Saçınıza kökten uça kadar sıcak zeytinyağı uygulayın. Kafa derinize ve saçınıza birkaç dakika boyunca masaj yapın, daha sonra 30 dakika boyunca bir duş başlığı takıp bekleyin. Saçınızı suyla durulayın, sonra her zamanki gibi şampuanlayın ve yıkanın. Bunu haftada 2 veya 3 kez yapın.

-Alternatif olarak, 1 çorba kaşığı zeytinyağına 1 yumurta akı ilave edin ve pürüzsüz bir maske olana kadar iyice karıştırın. Bu maskeyi nemli saçlarınıza ve kafa derinize uygulayın. Kafanızı bir duş başlığı ile yaklaşık 30 dakika boyunca örtün. Ardından saçlarınızı hafif bir şampuan ve soğuk suyla yıkayın. Bunu haftada bir kez yapın.


Zayıflayan tırnaklarınızı güçlendirir

Nemlendirici özelliği tırnakların onarılmasına yardımcı olur, tırnakları yumuşatır ve tırnaklarınıza sağlıklı ve güçlü kalmasını sağlar.



-Yatmadan önce birkaç dakika boyunca birkaç damla sıcak zeytinyağı ile tırnak içine masaj yapın.

-Pamuk bir eldiven giyip uyuyun.

-Ertesi sabah tırnaklarınızı ılık suyla yıkayın.

-Bu güzellik yöntemini günlük tekrar edebilirsiniz.


Doğal makyaj temizleyici etkisi sağlar

Yağı yüzünüze uyguladığınız da diğer yağ bazlı ürünlerin üzerine kapanmaya yardımcı olur ve böylece inatçı makyajı çıkarmak için mükemmel bir bileşen haline gelir. En sert su geçirmez makyajı bile kolaylıkla temizleyebilir. Artı, cildi etkili bir şekilde nemlendirir.



-Hafif makyaj yapıyorsanız, küçük bir top pamuk üzerine biraz zeytinyağı dökün. Makyajı yüzünüzden temizlemek için bunu kullanın. Sonra yüzünüzü yıkayın.

-Ağır makyaj yapanlar, yüzünüze birkaç damla sızma zeytinyağı uygulayın. Yüzünüze masaj yapın ve bir süre bekletin. Ilık suyla ıslatılmış bir bezle yüzünüzü iyice silerek temizleyin.


Çatlak topukları tedavi eder

Çatlamış topuğun iyileşmesi için nem gerekir ve zeytinyağı nemlendirme özellikleri bakımından oldukça zengindir.En iyi sonuçlar için, yağın cildinize tamamen nüfuz edebilmesi için bol miktarda zamana ihtiyacınız olacak. Bu nedenle bu yöntemi yatmadan önce uygulayıp sabaha kadar muhafaza edin.



-Ayaklarınızı 10 dakika sabunlu suda bekletin.

-Ayağınızı nazikçe pomza taşıyla ovun.

-Ayaklarınızı su ile durulayın ve iyice kurulayın.

-Topuklarınıza ve tabanlara bol miktarda zeytinyağı uygulayın.

-5 dakika masaj yapın.

-Bir çift temiz çorap giyin ve yatın.

-Topuklarınızdaki çatlaklar tamamen kaybolana kadar bunu bir kaç gün tekrarlayın.


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER