Artvin’de 17 gündür corona virüsü vakası yok

Corona virüsü (covid-19) salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbir kararlarına Artvin'de büyük ölçüde uyuluyor.

Artvin’de 17 gündür corona virüsü vakası yok

Corona virüsü (covid-19) salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbir kararlarına Artvin'de büyük ölçüde uyuluyor. Kentteki hastanelerde çare görebilen corona tanısı konulmuş hastalar taburcu oldu. Vakanın sıfırlandığı kette, 17 gündür ise yani bir tanıya rastlanmadı. Kentte vatandaşların gerekli olmadıkça evlerinden dışarı çıkmazken, sokaklar adeta adamakıllı boşaldı.

Toplamda 857 testin yapıldığı Artvin'de, olgu sayısı 39, hayatını kaybeden hasta sayısı ise 5 olarak belirlendi. Kentin Arhavi, Murgul ve Ardanuç ilçelerinde ise şuana kadar corona virüsü (covid-19) tanısı konulmuş hasta bulunmuyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Sıhhat Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Ali Dündar, ”Artvin'de Corona virüsüyle ilgili yaptığımız incelemeler, şükürler olsun ki olumlu sonuçlarını vermeye başladı. Hastanelerimizde yatan artı corona virüsü vakamız kalmadı. İki haftadır yeni saptama ettiğimiz vakaya da rastlamadık. Artvin corona yönünden kendini sterilize etti, diyebiliriz” dedi.

İlk başından itibaren Artvin halkının yüksek oranda kurallara ve yaşam şekline adapte olduğunu ve başarıyla uyguladığını kaydeden Dündar “Risk tamamen gecene kadar bu duyarlılığın devam edeceğini umut ediyoruz. Rehavete kapılmadan, herkesin alına kararlara uygulamasına devam etmesini arzu ediyoruz“ ifadelerini kullandı. İHA

İLGİLİ HABER6 gündür vaka görülmeyen Bartın'da valilik uyardı6 gündür vaka görülmeyen Bartın'da valilik uyardı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER