Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Türkiye’de bağışıklık kazanma durumu binde 8

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Millet Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof.

Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Türkiye’de bağışıklık kazanma durumu binde 8

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Millet Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, Afiyet Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan yeni olgu ve ölüm sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki hekimlerin tedavi konusunda başarılı olduklarını söyleyen Prof. Dr. Özkan, yaşlı nüfusun koruma ve denetim önlemlerine daha çok uyduklarını belirtti. Prof. Dr. Özkan, yoğun bakım hasta sayılarında artma yaşanmasına karşın, genele kadar bir düşüşün olduğunu ve ölümlerin de bu nedenle azaldığını düşündüğünü söyleyerek, “Bu denetleme ve koruma yöntemleriyle ilişkilidir. Gençler fazla tehlikeli. Gençler hastalığı hafif geçirdiklerini düşünüyorlar ancak, bağışıklık sistemlerini ve hastalığı nasıl geçireceklerini bilmiyorlar. Bunun kimse için garantisi yok.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Müziği Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan

Eğer belirti göstermeden hastalığı geçiyorsak, başkalarını bulaştırma ihtimali öyle yüksektir. Bu yüzdem gençlerin daha özen göstermesi, çocuklara ve yetişkinlere misal olması gerekiyor” dedi.

‘BAĞIŞIKLIK OLARAK BİNDE 8 RAKAMI DÜŞÜK’

Prof. Dr. Özkan, 153 bin kişiye uygulanacağı açıklanan Covid-19 tarama testlerinde şu başlıca dek 118 bin kişiye ulaşıldığını açıklama ederek, şunları söyledi:

“Tamamı yakında biter. Bu ulaşılan sayı yüksek bir rakamdır. Terbiyesizce sonuçların fazla değişmeyeceğini düşünüyorum. Türkiye’deki nüfusta antikor gelişmesi yani hastalığı geçirmiş ve bağışıklık kazanma durumu binde 8’dir. Bin kişiden 8 birey. Biz demek ama 11 Mart’tan beri önlemlerimizi iyi almışız. Bireyleri ve toplumu korumuşuz, hastalığı geçirmemişler. Bundan Böyle bireylerin yapması gereken yöntemle sosyal hayatımıza başladık. O yüzden hastalıkla karşılaşacağız. Yani binde 8 kişi hastalığı geçirmiş, gerisi sağduyu, yani hastalanabilir. Onun için dikkat etmek lazım.

Türkiye’de bin kişiden 8’i corona virüsünü geçirmiş ve bağışıklık bırakmış. O yüzden önlemlerimize devam etmemiz gerekiyor. Bağışıklık olarak binde 8 rakamı düşük. ‘Bu rahatsızlık bitti, bundan böyle toplumda görülmez, halk bağışık’ dediğimiz durumda rakamlar yüzde 60 civarındadır. Biz binde 8’deyiz. Teftiş önlemlerine devam etmemiz gerekiyor. Eğer önlemleri alarak sosyal yaşamı yaşarsak, hastalığı hafif geçirmelerle azıcık daha bağışıklığımız artabilir ya da aşı çıkana kadar biz bu süreyi kendimizi ve çevremizi koruyarak geçirebiliriz.” DHA

İLGİLİ HABERSon dakika... Bilim Kurulu üyesinden önemli açıklama: Rakamlar artarsa ikinci pik yaşayabilirizSon dakika... Bilim Kurulu üyesinden manâlı izah etme: Rakamlar artarsa ikinci pik yaşayabiliriz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER