Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kısa Ve Öz, ikinci dalga ihtimalini açıkladı

Son açıklanan yeni vaka sayılarındaki artma nedeniyle vatandaşların ikinci dalga başladığı yolunda endişeleri olduğunu belirten Prof.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kısa Ve Öz, ikinci dalga ihtimalini açıkladı

Son açıklanan yeni vaka sayılarındaki artma nedeniyle vatandaşların ikinci dalga başladığı yolunda endişeleri olduğunu belirten Prof. Dr. Tevfik Özlü, SHOW TV’de katıldığı bir televizyon programında, manâlı ölçüde etkili ikinci bir dalga beklemediğini dile getirdi.

Bu süreçte yeni olgu sayılarında dalgalanmaların olabileceğini söyleyen Veciz, “Bu şekildeki dalgalanmalar, bu virüs kendi kendine değişim geçirip durduruncaya kadar ya da aşısı bulunup halk aşıyla bu salgını durduruncaya değin olacaktır” dedi.

İKİNCİ DALGA ETKİLİ OLMAZ

Covid-19’un grip ve H1N1 gibi mevsimlik bir hastalık olma ihtimalinin de olduğunu açıklayan Özlü, “Hiç bir pandemide ikinci dalga birinci dalgadan çok daha etkili olmaz. Fakat bu konuda dikkatsizlik gösteremeyiz. Şu an birincil dalgayı yenebiliyoruz, kontrol altına aldık. Ne yapacağımızı toplum olarak öğrendik. İkinci dalga olsa bile bunun birinci dalga dek büyük böyle travmatik olmayacağını düşünüyorum. Birinci dalganın ayrıntılarıyla bitip ikinci dalganın çıkacağını da düşünmüyorum” diye konuştu.

İLGİLİ HABERProf. Dr. Mehmet Ceyhan cevapladı: Corona yazın biter mi?Prof. Dr. Mehmet Ceyhan cevapladı: Corona yazın biter mi?

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI KUVVET BİR İHTİMAL

Toplumsal bağışıklık konusunda da görüşlerini açıklayan Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, Avrupa ülkelerinde yapılan çalışmalarda hastalığa yakalanan ve antikor geliştiren şahısların yüzde 3-7 arasında olduğunu ileri sürerek, sözlerine şöyle devam etti; “Toplumsal bir bağışıklığın oluşması şu çağrıda bulunmak, virüs toplumun yüzde 60-70’ine yayılacak, onlar hasta olarak ya da hasta olmadan geçirecekler bu enfeksiyonu ve sonuçta bu virüse karşı antikor oluşturacaklar ve dirençli ülkü gelecekler.

İLGİLİ HABERProf. Dr. Mehmet Ceyhan: Toplumsal bağışıklığın gelişmesini beklemek hayalProf. Dr. Mehmet Ceyhan: Toplumsal bağışıklığın gelişmesini beklemek hayal

Adeta bir aşılanma gibi bir etki oluşturacak. Virüs daha yayılacak kişi bulamayacak toplumda ve duracak. Böyle bir şeyin olması için toplumun minimum yüzde 60-70’ine bu virüsün bulaşmış olması gerekiyor. Ama yapılan çalışmalarda bu oranın son derece eksik olduğunu, yüzde 3-7’lerde olduğunu görüyoruz”

Türkiye’de antikor çalışmasının olmadığını belirten Özlü, tehlikeli iş gruplarına yapılan PCR testlerinden elde edilen verilere tarafından antikor yaratıcı şahısların binde 3 olduğunu ve sürü bağışıklığından söz edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER