Çin’den kritik corona aşısı açıklaması: Yüzde 99 etkin olacak

İngiliz medyası, aşının derhal klinik deneylerde ikinci aşamada olduğu ve binden pozitif kişinin gönüllü olarak klinik deneylerde yer aldığını bildirdi.Sinovac'ta çalışan bilim insanı Luo Baishan'ın, aşının yüzde 99 oranında galibiyet olacağından belli olduklarını söyle.

Çin’den kritik corona aşısı açıklaması: Yüzde 99 etkin olacak

İngiliz medyası, aşının derhal klinik deneylerde ikinci aşamada olduğu ve binden pozitif kişinin gönüllü olarak klinik deneylerde yer aldığını bildirdi.

Sinovac'ta çalışan bilim insanı Luo Baishan'ın, aşının yüzde 99 oranında galibiyet olacağından belli olduklarını söylediği aktarıldı.

AŞININ OLAĞAN ‘CORONAVAC'

İngiliz medyasında yer alan habere göre, aşının adı ‘CoronaVac' olarak belirlendi. Maymunlarda denenen aşının, maymunları corona virüsünden koruduğu öne sürüldü.

Sinovac'tan yapılan açıklamada, “Sinovac Biyotek'te çalışan bilim insanları, toplamda 8 maymuna 2 farklı corona virüsü aşısı verdi. Takriben 3 hafta daha sonra, maymunlar, corona virüsüne niçin olan SARS-CoV-2 virüsüne maruz bırakıldı. Maymunlardan hiçbiri enfeksiyon göstermedi” ifadeleri kullanıldı.

“İNSANLAR ÜZERİNDE DENENMESİ GEREKİYOR”

Sinovac'tan yapılan açıklamada, maymunlarda elde edilen başarının arkasında insanlarda da aşının denenmesi gerektiği ve denemenin 3 derece derece olacağı aktarıldı.

Ancak Sinovac, az önce bahsi geçen aşı hakkında kavga etmek için çok erken olduğunu, bir takım Avrupa ülkeleri ile temas halinde olduklarını bildirdi. (DHA)

İLGİLİ HABERCorona zengin fakir dinlemiyor! İsviçre'de yardım paketi için uzun kuyruklar oluştuCorona varlıklı fakir dinlemiyor! İsviçre'de takviye paketi için uzun kuyruklar oluştu İLGİLİ HABERBilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü: Bu virüs bizi bırakmayacakBilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü: Bu virüs bizi bırakmayacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER