Corona virüsünü 22 günde yendi, yaşadıklarını anlattı

Ereğli’de oturan, evli ve 1 çocuk annesi Gönül Atay, İstanbul’dan ilçeye döndükten hemencecik daha sonra rahatsızlandı.

Corona virüsünü 22 günde yendi, yaşadıklarını anlattı

Ereğli’de oturan, evli ve 1 çocuk annesi Gönül Atay, İstanbul’dan ilçeye döndükten hemencecik daha sonra rahatsızlandı. Halsizlik ve yüksek alev ile başlayan rahatsızlığını 5 gün baştan başa evde takip eden Atay, baş ağrısı ve öteki semptomları da yaşamaya başlayınca hastaneye başvurdu.

Yapılan ‘Covid-19’ testinin artı çıkmasının arkasından tedaviye alınan Atay, 22 gün sonra hastalığı yenince taburcu edildi. Hastane çıkışı kendisini bekleyen eşine gözyaşlarıyla sarılan Atay, yaşadığı süreci anlattı.

‘EREĞLİ’NİN İLK CORONA VİRÜSÜ VAKASIYDIM’

Gönül Atay, hastalığa yakalandığını öğrendikten sonra sakin kalmaya çalıştığını belirterek, “Doktorum tomografi ve filmleri görür görmez karantina altına alınmam gerektiğini söyledi. Üstteki kata çıktık ve Ereğli’nin ilk corona virüsü vakasıydım. Hastanenin de birincil vakasıydım. Hemen benim bulunduğum katı boşalttılar. Bu Vesile Ile karantina sürecimiz başladı. İlk etapta ben yalnız kalmaktan korktum. Fakat sağ olsunlar hemşirelerimiz ve doktorlarımız hiç beni yalnız bırakmadı” dedi.

‘BAŞARAMAYACAĞIM SANDIM’

Hastanede tedaviye alındığı ilk 5 günün çok kuvvet geçtiğini söyleyen Atay, şöyle konuştu:

“İlk karantinaya girdiğim 5 gece çok zordu. Fakat hemşirelerimiz benimle çok ilgilendiler. Ateşimin çıktığı ilk gece ben başaramayacağımı düşündüm. Korkmadım lakin öleceğimi çok hissettim. ‘Öleceğim illaki, başaramayacağım’ dedim. ‘O gücü kendimde nasıl bulacağım’ dedim.

Çok alev ve ağrı oluyor. Ayrı bir psikolojinin içine giriyorsunuz. Psikolojiden de ziyade vücudun iflas ettiğini hissediyorsun. Böyle çöküyor cisim. Onu toparlamaya çalışıyorsun. Hemşirelerimiz sürekli yanımdaydı. Sonra bu süreç yavaş yavaş doktorumuzun da zamanında müdahalesiyle ancak o çok önemli, çok şükür atlattık. Ateşler ve ağrılar yavaş yavaş azaldı. Ancak testler yapılıyor ve pozitif çıkıyor. Bulaşıcılığım olduğu için doktorum çıkmamı uygun görmedi. İki negatif testi defalarca istedi. O iki olumsuz sonucu görür görmez içimiz kuytu etti. Zaten durumum da iyiye gidiyordu. Ondan daha sonra 22 gün sonunda hastaneden çıktım.”

EŞİYLE RANDEVULAŞMA ANI

Çok zorlama süreci geride bıraktığı için mutlu olduğunu belirten Gönül Atay, hastanede eşiyle buluşma anını ise şöyle anlattı:

“22 gün baştan başa çocuğunu ve eşini görmüyorsun. Hastalık gibi önemli bir olayla çaba ediyorsun. bir de fazla sevdiğin bir dostunu benzer rahatsızlıktan dolayı kaybediyorsun. Eşimin en yakın arkadaşlarından birini o süreçte coronadan kaybettik. O an eşimi gördüğümde sarılmak istedim. Hem acısını ve hem de mutluluğunu yaşamak istedim. Lakin virüs pek bir şey ki dokunamıyorsun, mesafeli elde etmek zorundasın. Yalnızca ‘Sarılamayacak mıyım sana?’ dedim. O anda, o da ben de ağlamaya başladık.”

’22 GÜNÜ 22 YIL GİBİ YAŞADIK’

Gönül Atay’ın eşi Hamit Atay ise yaşadıkları engebeli 22 günün 22 sene gibi geldiğini söyledi. Eşini hastanede ilk gördüğü anda gözyaşlarını tutamadığını anlatan Atay, “O 22 gün bana 22 yıl gibi geldi. Çok kompleks duygular içerisinde oluyorsunuz. Bir yandan corona virüsünün nasıl sonuçlanacağını bilmediğiniz için ilk defa böyle bir rahatsızlık ile karşı karşıyayız, sonuçları ancak televizyondan görüyoruz. Fakat insanın yakını olduğu zaman hele dahası eşi olduğu süre çok daha öbür düşüncelere sahip oluyor. Çok zor günler geçirdik. Ama sonuçta bitti. Eşim sağ salim geldi. Oğlum ile yanımızda. Çok mutluyuz, fazla sevinçliyiz” dedi. DHA

İLGİLİ HABERProf. Dr. Yıldız: Coronada mayıs ayı belirleyici olacakProf. Dr. Yıldız: Coronada mayıs ayı belirleyici olacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER