Corona virüsüyle uğraş ederken Erzincan’da diğer bir rahatsızlık patlak verdi!

Tokat, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Bingöl ve son olarak da Erzincan’da KKKA vakaları ortaya çıkmaya devam ediyor.TÜRKİYE’DE İLK KERE 2002’DE GÖRÜLDÜMengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Doç.

Corona virüsüyle uğraş ederken Erzincan’da diğer bir rahatsızlık patlak verdi!

Tokat, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Bingöl ve son olarak da Erzincan’da KKKA vakaları ortaya çıkmaya devam ediyor.

TÜRKİYE’DE İLK KERE 2002’DE GÖRÜLDÜ

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili, şu açıklamalarda bulundu:

* Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, Türkiye’de başta 2002’de görülen vakalardan sonra tanındı ve kesin teşhis doğrulandıktan sonradan ülkemizde çoğu bölgeden vakalar bildirildi. Ilk Önce Tokat ve Kelkit Vadisi sahasında görülen vakalardan sonradan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı hâlâ varlığını korumakta ve her sene birçok insanı etkilemektedir.

“TEMMUZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”

* Hastanemize Erzincan’ın ilçeleri ile birlikte çevre illerden (Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Bingöl) başvurular olmaktadır. Temmuz ardina kadar vakaların devam edeceği kanaatindeyiz.

“COVID-19 NEDENİYLE GERİ PLANDA KALDI”

* Covid-19 nedeniyle ikinci planda kalsa da bakanlığımızın önerileri doğrultusunda diğer hekimlere ve sağlık durumu çalışanlarına yönelik konuyla ilgili eğitim faaliyetleri düzenliyoruz.

* Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı yeni bir hastalık değildir. Bir Takım vakalarda ölümle sonuçlanabilen bir kırsal bölge hastalığıdır.

* Hastanemizde teşhis koyduğumuz hastaların tümü ya kırsal bölgelerde ikamet edenler veya herhangi nedenle buraları ziyaret eden kişilerdir. (İHA)

İLGİLİ HABERKırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedir? Belirtileri ve tedavisi...Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedir? Belirtileri ve tedavisi... İLGİLİ HABERKene vakaları geçen senelere göre 7 kat arttıKene vakaları geçen senelere tarafından 7 kat arttı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER