CRP nedir? CRP yüksekliği belirtileri nelerdir?

Yüksekliği vücutta enflamasyon ya da enfeksiyon, inme veya kalp krizi riski, yakın zamanda geçirilmiş bir kalp krizi, doku ölümü veya tümöre muhabere eden CRP nedir? CRP yüksekliği belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…CRP (C-REAKTİF PROTEİN) NEDİR?C-reaktif .

CRP nedir? CRP yüksekliği belirtileri nelerdir?

Yüksekliği vücutta enflamasyon ya da enfeksiyon, inme veya kalp krizi riski, yakın zamanda geçirilmiş bir kalp krizi, doku ölümü veya tümöre muhabere eden CRP nedir? CRP yüksekliği belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

CRP (C-REAKTİF PROTEİN) NEDİR?

C-reaktif protein (CRP), inflamasyona yanıt olarak karaciğer tarafından üretilen bir maddedir. CRP için diğer isimler yüksek duyarlıklı C-reaktif protein (hs-CRP) ve ultra-sağduyu C-reaktif proteinlerdir (düşünce-CRP). Kandaki yüksek düzeyde CRP, inflamasyonun bir göstergesidir. Enfeksiyondan kansere kadar fazla değişik nedenlerden kaynaklanabilir.

CRP YÜKSEKLİĞİ NE ANLAMA GELİR?

CRP, vücudun bir bölgesinde irin olduğunu göstermektedir. Yüksek CRP seviyeleri de yürek arterlerinde iltihaplanma olduğunu gösterebilir, bu da yürek krizi riskinin artması anlamına gelebilir. bununla birlikte, CRP testi son derece nonspesifik bir testtir ve CRP seviyeleri herhangi bir inflamatuar (İLTİHAP) durumda yükselebilir. Lakin iltihabın nerede olduğu bilinmemektedir. Damar sorunları olduğunda da CRP yükselir. İltihaplı bağırsak hastalığı, eklem iltihapları ve bağışıklık sistemi hastalıklarında da CRP yüksek çıkmaktadır.

CRP YÜKSEKLİĞİ BELİRTİLERİ

– Açıklanamayan takâtsizlik hali.
– Sancı
– Adale sertliği, ağrısı ve zayıflığı
– Düşük ceset sıcaklığı
– Titreşim.
– Baş ağrısı
– Bulantı, iştahsızlık ve hazımsızlık.
– Uyumakta zorluk veya uykusuzluk.

CRP düzeyi çok yüksek olan şahısların, akut bakteriyel enfeksiyona sahip olması muhtemeldir.

Akut enfeksiyon belirtileri ise şunlardır:

– Yüksek cisim sıcaklığı
– Seri yürek atış hızı
– Kontrol edilemeyen terleme, titreme ya da sarsılma
– Denetim edilemeyen veya sürekli kusma, öğürme ya da – ishal
– Nefes almada zorluk
– Döküntü ya da kurdeşen
– Kuru dudaklar, ağız ve cilt
– Şiddetli baş ağrısı, cisim ağrısı, sertlik ya da ağrı
– Bilinç kaybı

İLGİLİ HABERKırık kalp sendromu nedir? Belirtileri ve tedavisi…Kırık kalp sendromu nedir? Belirtileri ve tedavisi… İLGİLİ HABERKalp hastalığına bağlı ölümlerde en kritik saatlerKalp hastalığına ast ölümlerde en kritik saatler
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER