Kadınlar, corona virüsünden erkeklerden daha çok korkuyor

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof.

Kadınlar, corona virüsünden erkeklerden daha çok korkuyor

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Dilmaç, Dr. Abdulkadir Haktanır ve Dr. Tolga Seki, corona virüsü korkusunun belirlenmesi ve kişilerin psikolojik çare planına kılavuzluk etmesi amacıyla 668 kişi üzerinde bir araştırma yaptı.

Yapılan araştırmada kadınların, erkeklerden daha pozitif corona virüsünden korktuklarının ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Bülent Dilmaç, şunları söyledi:

Prof. Dr.

”Elde ettiğimiz veriler bize, kadınların bu virüsten erkeklerden daha çok korktuğunu, kronik rahatsızlığa sahip olma veya olmama durumunun korkuyu etkilemediğini gösteriyor.

Araştırmamızdaki diğer veriler ise yaş ve eğitim düzeyine tabi değerler. Virüsten en fazla yaşlıların etkilendiğini biliyoruz fakat nefret bağlamında baktığımızda, yaşlılar gençlerden daha çok korkuyor diyemiyoruz. Araştırma bizlere gençlerin de asgari yaşlılar kadar corona virüsünden korktuğunu gösteriyor.”

Eğitim düzeyinin corona virüsüne karşısında korkuyu azaltan ya da yükselten bir etmen olmadığının belirlendiğini açıklayan Dilmaç, ”Eğitim düzeyi yüksek olan da düşük olan da benzer korku düzeyine sahip. Tüm bunlarla birlikte sosyo-ekonomik düzeye kadar durum çeşitlilik gösteriyor. Sosyo-hesaplı düzeyi orta olan kişiler, yüksek olanlara kadar koronavirüsten daha artı korkuyor” dedi.

Dilmaç, çalışmayla konunun psikolojik tedavi yönüne katkı sunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. DHA

İLGİLİ HABERKoronafobiden korunmanın 7 püf noktasıKoronafobiden korunmanın 7 püf noktası
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER