Kulüpler Birliği Başkanı duyurdu! Süper Lig ne zaman başlayacak?

Bakan Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bugün video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TRT Spor'da yaptığı tanımlama ile liglerin .

Kulüpler Birliği Başkanı duyurdu! Süper Lig ne zaman başlayacak?

Bakan Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bugün video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TRT Spor'da yaptığı tanımlama ile liglerin mümkün başlama tarihini verdi. Sepil, "Bu yalnızca Türkiye'de değil, Avrupa'da ve dünyanın her uygun sporun ne zaman başlayacağı tartışılıyor. Sağduyu gerçekleştirmek fazla kuvvet. Bu konudaki mesuliyet TFF'de. Nihat Başkan, bir takım öngörülerde bulundu ve bilgiler verdi. Bu konuda karar verici olan Afiyet Bakanlığı ve Bilim Kurulu. Bunun sonucunda da futbol maçlarının devamı üstüne karar verilecek.

En mümkün senaryoları konuştuk. TFF Başkanı bize bu konularla ilgili bilgi verdi. Keza Avrupa'da, keza Türkiye'de bu maçların bitirilmesiyle ilgili yüksek bir irade var. Herkesin amacı, bir şekilde bu sezonu bitirmek olacak. En mümkün mantıksal bağ, 12-13-14 Haziran'da liglerin tekrar başlaması ve kalan 8 maç ile kupanın 26 Temmuz'da bitirilmesi. Tabii fakat bu devamlılık, gözüken akıcılık fakat ay sonunda TFF Başkanı, Sıhhat Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile yeniden duruma bakılacak" dedi.

"Maçları tek şehirde oynamak söz konusu değil"

Maçların tek bir şehirde oynanmasının olası olmadığını söyleyen Sepil, "Tek şehirde oynamak söz konusu değil. Maçlar seyircisiz oynanabilir. Bunların hepsinin benzer şehirde olması senaryosu söz konusu değil. Maçlar, takımların bulunduğu şehirlerde, gerekli sıhhat koşulları sağlanacak şekilde devam edecek. Federasyon, UEFA ve FIFA bunu daima söylüyor. Liglerin bitirilmesi yönünde irade var. Bugün yapılan konuşmalarda, liglerin bitirilmemesi ve bitmediği durumlarda neler yapılacağı konuşulmadı. Bugün haziran ortasında başlayıp, temmuz sonunda ligleri ve kupayı bitirmek konuşuldu" dedi.

"Tüm dünyada kulüpler çok büyük kazanç kaybetti"

Toplantıda takımların parasal durumları hakkında da konuştuklarını aktaran Mehmet Sepil, "En kayda değer konulardan biri finansal konulardı. Sayın Bakana, kulüpler ve federasyonlar durumlarını dile getirdi. Yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada kulüpler koskocoman kazanç kaybetti. Bu konuda TFF ve Spor Bakanlığı olarak neler yapılabilir bunları tartıştık. Bir alıştırma grubu kurmaya karar verdik. TFF ve Süper Lig kulüpleri birlikte hızlıca bir grup kuracak. Sayın Bakan, moderatör olacak. Pandeminin oluşturduğu sorunları birlikte nasıl çözebiliriz, bunlar ortaya konulacak" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER