Kınık’tan, immün plazma konusunda sosyal medya uyarısı

Tüm dünyayı etkisi altına bölge corona virüsünün (COVID-19) ülkemizde de görülmesinin gerisinde yüzbinlerce vatandaşa destek ulaştıran Türk Kızılay’ı Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürmeye devam edecek.İftar sofralarını bereketlendirmek için ‘Dertler Payl.

Kınık’tan, immün plazma konusunda sosyal medya uyarısı

Tüm dünyayı etkisi altına bölge corona virüsünün (COVID-19) ülkemizde de görülmesinin gerisinde yüzbinlerce vatandaşa destek ulaştıran Türk Kızılay’ı Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürmeye devam edecek.

İftar sofralarını bereketlendirmek için ‘Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ancak İnan Buna’ sloganı ile başlatılan kampanya zarfında hayırseverlerin yapacağı bağışlar ile yurtiçinde ve yurtdışında milyonlarca insana yardım ulaştırılacak.

Kampanyaya ilişkin düzenlenen basın açıklamasında Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, veri verdi. Konuşmasında corona virüsüne aleyhinde etkin tedavi yöntemleri aralarında bulunan immün plazma hakkında da data veren Kınık'ın konuşmasının gerisinde Kızılay ekipleri, vatandaşlara Ramazan pidesi dağıtmak üzere yola çıktı.

Kampanya hakkında data veren Genel Başkan Kınık, “Ramazanın ilk günü olması sebebiyle pide, su vs. malzemeleri ulaştırmak için sahadalar. Bugün 10 binlerce Kızılay gönüllüsü bu illerimizin tamamında ve mahallerimizde vatandaşlarımızın ihtiyacını onarmak için çalışıyorlar. Bu işlem dayanışmayla aşılacak bir süreç” dedi.

3 BİN HASTA İLE BAĞLANTI KURULDU

Açıklamasında corona virüsü tedavide siklet teşkil eden immün plazma yöntemi hakkında da konuşan Kınık, “Toplum sağlığı hizmetleri çerçevesinde özellikle immün plazma bileşenlerinin ‘COVID-19' rahatsızlığı geçirmiş vatandaşlardan alınarak hastalara ulaştırılması konusunda şu an seferberlik durumundayız.

İLGİLİ HABERSon dakika... Kızılay immün plazma bağışçı sayısı açıklandıSon dakika... Kızılay immün plazma bağışçı sayısı açıklandı

Ülke genelinde yaklaşık 3 bin Covid rahatsızlığı geçirmiş vatandaşımızla aracısız olarak temas yerleşmiş durumdadır. 2 bin 800 vatandaştan bin 150’si immün plazma bağışı yapabilecek durumdadır. Bu çerçevede 400'ü aşkın immün plazma bağışı alınmış, geri kalanlarla ilgili deneme işlemleri devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde immün plazma bileşenine ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlarımıza Afiyet Bakanlığımızın ve Kızılay'ın eş güdümüyle dağıtılacaktır” dedi.

TEK YETKİLİ KIZILAY

Vatandaşların immün plazma ihtiyacında bağışçılara ilk elden ulaşamayacaklarını bildiren Kınık, “Kuşkusuz COVID-19 rahatsızlığı geçiren ve immün plazma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın aracısız olarak bağışçıya ulaşması, ondan alacağı bağışlarla tedavi sürecini başlatması gibi bir süreç değil. Burada tek yetkili Kızılay.

Sağlık Durumu Bakanlığımızın paylaşmış olduğu verilerle, biz tüm bağışçılarımıza aracısız olarak temas ediyoruz. Onları süreçle ilgili bilgilendirip ikna ediyoruz. İmmün plazmalarını alarak hastanelere ulaştırıyoruz. Herhangi bir şekilde bu bileşen bir ticarete konu yapılamaz. sosyal medya üzerinden yapılan aramalar konusunda vatandaşlarımızın sağduyu olmasını istiyorum. Acıları var. Anlıyoruz. Biz, potansiyel olarak bu bağışı verebilecek herkese ulaşıyoruz. Onlardan aldığımız immün plazma bileşenlerini de Sıhhat Bakanlığımızın listesi çerçevesinde hastanelere saat kaybetmeden ulaştırıyoruz” diye konuştu

10 MİLYON İNSANA ULAŞACAK BÜTÇEMİZ VAR

Ramazan ayı her tarafında 10 milyon insana ulaşacaklarını gösteren Genel Başkan Kınık, “Ramazan noktasında Kızılay 10 milyon insana ulaşmayı hedefleyerek kampanya başlattı. ‘Yeter oysa inan buna' ismiyle bir kampanyayla 10 milyon insan ulaşma hedefine devam ediyoruz. Ağırlıklı olarak peşin para desteklerimiz işini kaybetmiş olan genç çiftlerimize, çocuğu olan dullarımıza, yetimlerimize gelmek üzere 10 milyon insana ulaşacak 207 milyon liralık bütçeyle yola çıktık. Vatandaşlarımızın destekleriyle bu bütçeyi arttırmak için mücadele sarf ediyoruz. Bir taraftan 20 bine aşkın aş evimizden jurnal yaklaşık 100 bin sıcak yemeğimiz vatandaşların evlerine ulaştırılacak. bundan başka yiyecek yardımlarımız, 400 liralık peşin para desteklerimiz dağıtılmış olacak” diye konuştu.
“Bağışı verebilecek herkese ulaşıyoruz” İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER