Mardin Devlet Hastanesinde birincil kere kısmi diz protezi ameliyatı yapıldı

Mardin Devlet Hastanesinde ortopedi ve travmatoloji hastalıkları uzmanları Dr.

Mardin Devlet Hastanesinde birincil kere kısmi diz protezi ameliyatı yapıldı

Mardin Devlet Hastanesinde ortopedi ve travmatoloji hastalıkları uzmanları Dr. Jotyar Ali ve Dr. Caner Çitak tarafından ilk kez 40 yaşındaki Ravşan Altay adındaki hastaya kısmi diz protezi ameliyatı yapıldı. Kısa sürede uygulanan ve başarılı geçen ameliyatın arkasında hasta sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Benzer vakaları il dışına sevk etmemek ve bu cins ameliyatları kentte yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Dr. Caner Çitak , “Kısmi diz protezlerinde hastanın doğal diz eklem yapısı korunur yani menisküsler, ön ve arka çapraz bağlar korunur bu çare ileride mısra uygulanabilecek tedaviler için herhangi bir engel oluşturmaz. Total diz protezine göre yapılan kesi daha küçüktür ve bu da daha az yara ve bere izi demektir.

HASTANE YATIŞI SIRADAN 2 GÜN

Total diz protezlerinde hastanede geçirilen süre 3 gün ve üstünde olurken, kısmi diz protezlerinde hastane yatışı ortalama 2 gündür. Hasta daha erken taburcu olur ve ev istirahatine daha ivedi geçiş yapabilir. Kısmi diz protezi sonrası iyileşme dönemi daha süratli ve hissedilecek sancı daha eksik olur.

Kısmi diz protezi, total diz protezi gibi ameliyat sonrası dizde hareket kısıtlığı oluşturmaz buna karşın ağrılardan kurtulmayı sağlar. Bu nesil vakaları hiçbir şekilde il dışına sevk etmemek ve vatandaşlarımızın bu nesil ameliyatlarını burada rahatça yapmalarını karşılamak amacıyla elimizden gelen bütün gayreti sarf etmekteyiz” dedi.

Sağlığına kavuştuğu için fazla mutlu olduğunu aktaran Ravşan Altay ise başarılı bir ameliyat gerçekleştiren afiyet çalışanlarına teşekkür etti. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER