Rusya ve Türkiye’den corona aşısı için müşterek egzersiz kararı!

Corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ederken, Rusya ve Türkiye'den aşı için iki taraflı egzersiz kararı alındı.Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova, yaptığı açıklamada video konferans yoluyla T

Rusya ve Türkiye’den corona aşısı için müşterek egzersiz kararı!

Corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında aşı çalışmaları devam ederken, Rusya ve Türkiye'den aşı için iki taraflı egzersiz kararı alındı.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova, yaptığı açıklamada video konferans yoluyla Türkiye Cumhuriyeti Sıhhat Bakanı Yardımcısı Emine Yüksek Dağ Meşe ile görüştüğünü ifade etti.

BİLİM İNSANLARI BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAK

Popova, “Görüşmelerde corona virüsü salgınının Rusya'daki ve Türkiye'deki durumu, virüse karşı oluşturulmaya çalışılan aşı çalışmaları, karantinadan çıkış sürecine yönelik atılan adımlar ve iki ülkedeki salgın durumunun daha kötüye gitmemesi hususuna ilişkin detaylar ele alındı” ifadelerini kullandı.

Başkan Popova, Türk heyetinden aşı çalışmalarını müşterek yürütme teklifi aldıklarını belirterek, “Türk tarafının teklifi üstüne aşı çalışmalarını karşılıklı yürütme kararı aldık. Bilim adamları ve uzmanların aşıya yönelik bilgi alışverişi konusunda anlaşmaya vardık” dedi.

“SALGININ YAYILMAMASI İÇİN ÖNLEMLER ALINACAK”

Türk hükümeti tarafından corona virüsü dahilinde alınan kararlara da değinen Popova, şu ifadeleri kullandı:

* Türk heyeti, corona virüsüne yakalanan hasta vakalarının düşmesine ilişkin hükümet göre alınan kararlar, devlet kadar normalleşmeye karşın yapılan planlar, ekonomin farklı sektörlerine karşın yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

* Yakında Olacak Olan turizm sezonu nedeniyle, salgının yayılmaması için bazı önlemler alınacak.

Başkan Popova, görüşmenin sonunda bilimsel ve teknik konularda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Öte yanlamasına Pazartesi günü Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, corona hastalarının tedavilerinin nasıl yapıldığı ve aşıya yönelik çalışmaların önemi vurgulanmıştı. (İHA)

İLGİLİ HABERMoskova'dan kritik 'corona' kararı! 25 Mayıs'ta başlıyorMoskova'dan kritik 'corona' kararı! 25 Mayıs'ta başlıyor

İLGİLİ HABERABD'de corona virüsü hastalarına yüklü faturaABD'de corona virüsü hastalarına yüklü fatura
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER