15 İli Kapsayan Sokağa Çıkma Yasağı Bu Hafta Sonu da Uygulanacak

İçişleri Bakanlığı, büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’ta bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurdu.

15 İli Kapsayan Sokağa Çıkma Yasağı Bu Hafta Sonu da Uygulanacak

İçişleri Bakanlığı, büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’ta bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurdu. Kısıtlamanın geçerli olacağı 14 büyükşehir Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van olarak sıralanıyor.

s-ef5a134d64b91a48aa262535a30961a6421782
Bakanlığın il valiliklerine gönderdiği genelgede sokağa çıkma yasağıyla ilgili şu düzenlemeler yer aldı:Büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’ta bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacakSokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 29 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00’a değin faaliyetlerine devam edebilecek.30 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında etkinlik gösterebilecek. Aynı saatler aralarında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere servis biçiminde satış yapabilecekSokağa çıkma kısıtlaması olduğu cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ya da unlu mamul ruhsatlı meslek yerleri ile bu iş yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri, hem tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacakSokağa çıkma kısıtlaması olduğu cumartesi ve pazar günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri yalnızca eve/adrese servis şeklinde satmak yapabilecek. Cumartesi ve pazar günleri lokanta ve restoranlar sadece evlere paket servis biçiminde hizmet sunacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER