ABD'de 'George Floyd' İsyanı Büyüyor: Minnesota'da 'Acil Durum' İlan Edildi

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahımsı George Floyd'un ardından, polis memurlarını protesto eden göstericilerden biri çıkan arbedede silahla vurularak öldürüldü. Kentte acil durum duyuru edildi, bölgeye Ulusal Muhafızları gönderildi. Kentte .

ABD'de 'George Floyd' İsyanı Büyüyor: Minnesota'da 'Acil Durum' İlan Edildi

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahımsı George Floyd'un ardından, polis memurlarını protesto eden göstericilerden biri çıkan arbedede silahla vurularak öldürüldü. Kentte acil durum duyuru edildi, bölgeye Ulusal Muhafızları gönderildi.

Kentte ateşe bahşedilen binalardan biri

Kentte ateşe verilen binalardan biri Kentte ateşe bahşedilen binalardan biri ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle hayatını kaybetmesine karşın protestolar devam ederken, çıkan kargaşada bir protestocunun silahla vurularak hayatını kaybettiği, 5'inin tutuklandığı bildirildi.

George Floyd'un hayatını kaybettiği Minneapolis kentindeki olaylar devam ederken, polis şefi John Elder bir basın toplantısı düzenleyerek son olayları değerlendirdi.

s-83f6b5ac51a0b1bfb43a6def4b43476c665094
Elder, protestolar esnasında meydana çıkan çatışmada bir kişinin vurularak öldürüldüğünü, yağma ve ateşe verme hadiselerine karışan 5 kişinin ise gözaltına alındığını bildirdi.

Minneapolis'te göstericiler polis merkezini ateşe verdi

s-3fc4cd1f1573266eef9b29b16d9e79454b896f
Floyd'un hayatını kaybettiği 3. bölgedeki polis merkezine giren göstericilerin binayı ateşe verdiği anlar kameralara yansıdı.Polisin daha önce kurduğu barikatı aşan yüzlerce göstericinin binaya girdiği, polise ait materyalleri kendi aralarında dağıttığı ve daha sonra binayı ateşe verdiği anlar bir takım sosyal medya hesapları kadar canlı olarak yayımlandı.

Polis şefinden 'üzgünüz' açıklaması

s-1beb779efd5bbf2a90fe61405e650c32ceecd0
Yerel medyadaki haberlere ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere tarafından göstericilerin, Floyd'un hayatını kaybettiği yerin yakınlarında, farklı noktalarda protestolara devam ettiği, polisle yer yer çatışmaların yaşandığı belirtildi.Polis şefi Elder, olaydan nedeniyle kalbi kırık olduklarını ve kentteki güvensiz ortamın oluşmasında kendilerinin de payının bulunduğunu kabul ettiklerini söyledi.

Minneapolis'de dün düzenlenen gösterilerde de olaylar çıkmıştı

ABD'de Gözaltına Alınırken Hayatını Kaybeden George Floyd İçin Halk Müziği Sokağa Döküldü: 'Siyahileri Öldürmeye Son Verin' -

Mağaza yağmaları artıyor

s-8dee76cf0a4a149a8478d35e051d6dc10106bc
Öte yana Floyd'un ölümüne sebep olan polis memurlarının yargılanması istemiyle başlayan protestolarda, bazı mağazaların yağmalandığı görüntüler Amerikan medyasında yer almaya devam ediyor.

Şahlanmış topluluk, etrafında bulunan büyük mağaza zinciri Target ilk önce olmak üzere bazı alışveriş merkezlerini talan ederken bir takım meslek yerlerini de ateşe verdi.

Öfkeli kalabalık, civarda bulunan büyük mağaza zinciri Target ilk kez almak üzere bir takım alışveriş merkezlerini talan ederken bir takım meslek yerlerini de ateşe verdi. Öfkeli kalabalık, etrafında yer alan büyük mağaza zinciri Target başta olmak üzere bazı alışveriş merkezlerini talan ederken bazı meslek yerlerini de ateşe verdi. 5ed01a1a33033db41d1f4627.jpg

Diğer yanlamasına kendilerine "ağır silahlı denetçiler" adını veren bir grup beyaz Amerikalının da yerel işletmelerin haricen nöbet tutmaya başladıkları anlar kameralara yansıdı.

s-ccd0c1cecc1eb00b4807aa26e79523c50ae570

Sokaklardan savaş alanlarını andıran görüntüler geliyor

Sokaklardan savaş alanlarını andıran görüntüler geliyor Sokaklardan savaş alanlarını andıran görüntüler geliyor 5ed029a84f23541f0f67fb38.jpg
@tariqnasheed

Acil durum ilan edildi, Ulusal Muhafızlar göreve çağrıldı

s-64e7ff8f0cc0e35ef7a3478dd94b1c8075c569
Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Vali Tim Wlaz'a çağrıda bulunarak olayların daha da büyümemesi için Ulusal Muhafız Birliğini bölgeye göndermesi talebinde bulundu.Minnesota Valisi Walz da, bir basın toplantısı ile eyalet genelinde acil durum ilan ettiğini ve eyaletin Ulusal Muhafız Birliğini aktive ettiğini duyurdu.Yaşanan şiddet olayları ve diğer gelişmeler üzerine, bölgedeki otobüs ve hafif raylı sistemlerin de devre dışı bırakıldığı duyuruldu.

Protestolar diğer eyaletlere de sıçradı

Memphis'te polis binasının dışında toplanan kalabalık, "Yargı yahut uzlaşma da yok" biçiminde slogan atarken, Los Angeles'ta da protestocuların bir otoyolu kapattığı kaydedildi.New York'ta da protesto gösterileri düzenlendi.

Ne olmuştu?

s-8a587ee5c017ec61049ca8a4042961b8409400
Siyahi ABD'li George Floyd'u gözaltına olmak isteyen polis, Floyd'un boynuna diziyle bastırarak nefessiz kalmasına ve ölmesine niçin olmuştu.O anlar yoldan geçen biri kadar cep telefonuna kaydedilmiş, görüntüler ülke çapında infiale yol açmıştı.Floyd'un ölümünden sorumlu tutulan dört polisin işine son verilirken, Minnesota Cinayet Muhakemesi Bürosu ile Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) olayı incelemek için başlattığı iki öbür soruşturma sürüyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER