Sağlık Durumu görevlisi çift corona virüsünü yenip görevine döndü

Beyşehir ilçesinde aynı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda tayin yapan çiftten Tayfun Özpınar (27), 2 ay önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Sağlık Durumu görevlisi çift corona virüsünü yenip görevine döndü

Beyşehir ilçesinde aynı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda tayin yapan çiftten Tayfun Özpınar (27), 2 ay önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvurdu. Özpınar’ın yapılan testi artı çıktı. Benzer yaştaki eşi Ayşenur’un da herhangi bir semptom olmamasına rağmen yapılan testi fazla çıktı. Beyşehir Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan Özpınar çifti, 5 günlük tedavinin gerisinde evlerinde karantinaya alındı.

CORONA VİRÜSÜNÜ YENİP HASTALARIN YARDIMINA KOŞTU

Yaklaşık 20 gün boyunca karantina kalan Ayşenur ve Tayfun Özpınar çifti corona virüsünü yendikten sonradan her tarafta görevlerinin başına döndü. Tayin yaptıkları istasyonda gelen vaka ihbarlarına birlikte dışarı giden çift, koruyucu kıyafetlerini giyip corona virüsü hastalarının yardımına koştu.

Vakalara gittiğinde önerilerde bulunduğunu söyleyen Ayşenur Özpınar, ”İlk başta eşimin ateşi çıktı. Benim hiçbir belirtim yoktu. Önemli olan ve korkulan da bu zaten. Bilmeden insanlara hastalık bulaştırma riski taşıyor olmam. Hiçbir şikayetim ve belirtim yoktu, etrafıma bulaştırmaktan korkuyordum. Hemen iyileştim ve işimin başına döndüm. Önceden uyarı ediyordum ama hemen daha fazla dikkat ediyorum. Vakalara gittiğimde de onlara önerilerde bulunuyorum. Basite almamalarını, daha özenli olmalarını söylüyorum” dedi.

NÖBETTE EVLİLİK YILDÖNÜMÜ

Corona virüsünü yendikten sonradan baştan hastaların yardımına koşan Özpınar çifti, 3’üncü evlilik yıldönümlerini de nöbette geçirdi. Nöbette ve eşiyle bir arada evlilik yıldönümü geçirdiğini söyleyen Ayşenur Özpınar, “Bugün de evlilik yıl dönümüz. 3 sene önce bugün evlenmiştik. Evlilik yıldönümümüzde de nöbetteyiz ve bir aradayız. İnşallah gelecek senelerde böyle bir sorunumuz kalmaz diye düşünüyorum. Dikkat edersek tüm dünya olarak, Türkiye olarak rahata kavuşuruz diye umut ediyorum” diye konuştu.

“KESİNLİKLE BASİTE ALMAYIN”

Corona virüsünü atlatan çift vatandaşlara da uyarılarda bulundu. Hiçbir belirti olmamasına karşın testinin fazla çıktığını söyleyen Ayşenur Özpınar, “Şüphesiz basite almasınlar, maske kuralına uysunlar. Sandıkları gibi değil, bulaşıcı ve ölümcül bir rahatsızlık. Biz vatandaşlar için çalışıyoruz, verdiğimiz emekler boş yere çıksın istemiyoruz” dedi.

Tayfun Özpınar da ”Biz bu hastalığın bu kadar hafife alınmaması gerektiğini öğrenmiş olduk. pek korunmamıza karşın, tedbirlerimize rağmen bize de bulaştı. Hastalığı atlatmamızın arkasından da görevimizin başına döndük. Derhal daha dikkatli olmaya gayret ediyoruz. Kalabalıkların içerisine girmiyoruz.

Vakalara sırası gelmişken ya da sokaktayken acaba her yerde hastalığa yakalanır mıyız korkusu oluyor. Vatandaşlara bu hastalığı bu dek hafife almamalarını öneriyoruz. Bu rahatsızlık bu dek kolay bir hastalık yok. Maskelerini taksınlar sosyal mesafelerine uyarı etsinler” diye konuştu. DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER