Sıhhat çalışanlarından ilave ödeme isyanı: Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler!

Sağlık Durumu Bakanlığı pandemi döneminde sağlık durumu çalışanlarına Mart, Nisan ve Mayıs aylarında tavandan ek ödeme yapacaklarını açıklamıştı.

Sıhhat çalışanlarından ilave ödeme isyanı: Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler!

Sağlık Durumu Bakanlığı pandemi döneminde sağlık durumu çalışanlarına Mart, Nisan ve Mayıs aylarında tavandan ek ödeme yapacaklarını açıklamıştı. Ama, afiyet personelleri ek ödeme noktasında yaşanan ayrımcılığa isyan etti. Ilave ödemelerin, performans sistemi baz alınarak adaletsiz biçimde yapılmasına aleyhinde İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Tabip Odası (İTO), Devrimci Afiyet-İş, SES İstanbul Şubeleri ve  Bütün Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, karşılıklı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“EĞER BİR ÖDEME YAPILACAKSA BU ADALETLİ OLMALI”

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, sosyal mesafeye uyarı ederek, “Hakkınız Ödenmez Dediler, Ödemediler! Hakkımız Olanı İstiyoruz” yazılmış bir pankart açarak, pandemi sürecinde hayatını kaybeden afiyet çalışanlarını andı. Arkasında bir hitabe yapan İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Zorlu bir dönem içindeyiz ve sağlık durumu çalışanları olarak bu süreci hep birlikte omuzluyoruz. Kesinlikle bu süreçte önceliğimiz katiyen ödenti olmadı. Ama, Afiyet Bakanlığı'nın tavandan ek ödeme yapılacağına dair açıklamasının ardından, ödemelerin performans sistemi baz alınarak adaletsiz yapılması bizim için kabul edilemez.

Pandemi sürecinde hekiminden hemşiresine, tıbbi sekreterden teknisyene, güvenlik görevlisine dek cümbür cemaat risk aşağı çalıştı, çalışıyor. Eğer bir ödeme yapılacaksa adil dağıtılması gerekiyor. Ödemelerdeki dengesizlik ve adaletsizlikler iş barışını da bozuyor. Bu adaletsizliğin bir lahza önce giderilmesini istek ediyoruz” dedi.

“10 BİN ÜZERİNDE SAĞLIK ÇALIŞANI HASTALANDI”

SONRA eyleme katılan kurumlar namına yapılan ortak basın açıklamasında, on binin üzerinde sıhhat çalışanının enfeksiyona yakalandığı belirtilerek, “Covid-19 nedeniyle hasta bakıcısından hekimine, temizlik personelinden güvenliğine 30'un üzerinde afiyet emekçisi yaşamını yitirdi. On binin üstünde sıhhat emekçisi bulaşıcı enfeksiyona yakalanarak hastalandı. Sıhhat emekçilerine üç ay süreyle verileceği ifade edilen ek ödemeler performans sistemi baz alınarak yapıldığı için ne yazık ama büyük bir adaletsizliğe neden olmuş, çoğu sağlık durumu çalışanı bu ödemeden yararlanamamış, tekrar çoğu sağlık durumu çalışanı cüzi ödemeler alabilmiştir” denildi.

“İNSANCA YAŞAM İÇİN…”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Corona virüsü baştan ve böylece sıhhat emekçilerinin arasında yaptığınız ayrımcılığın ve bu adaletsizliğin esas sebebi olan performans sistemine anında son verilmeli, Covid-19 pandemisiyle mücadelede görevlerinin gerektirdiği tekrar hizmet yürüten tüm sağlık durumu emekçileri için uzun süredir talep ettikleri sefalet sınırının üstünde temel ücret artışı sağlanmalıdır. Sıhhat emekçilerinin talebi üç ay sürecek adaletsiz ek ödeme yok, insanca hayat için esas vergi artışıdır.”

İLGİLİ HABERSağlık Emekçileri Sendikası: Salgın her an yeni bulaşların önünü açacak şekilde ilerliyorAfiyet Emekçileri Sendikası: Salgın her an yeni bulaşların önünü açacak şekilde ilerliyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER