Son dakika… Sağlık Bakanı Koca’dan ikinci dalga açıklaması!

CNN Türk’te açıklamalarda yer alan Bakan Koca, şunları söyledi:* Salgın Avrupa’da en geç Türkiye’ye geldi.

Son dakika… Sağlık Bakanı Koca’dan ikinci dalga açıklaması!

CNN Türk’te açıklamalarda yer alan Bakan Koca, şunları söyledi:

* Salgın Avrupa’da en geç Türkiye’ye geldi. 6 haftalık sürede birinci dönemi tamamladık.

* Yaşam devam ediyor. Bu ikinci döneme biz kontrollü sosyal hayat adını verdik. Yani şu dönemde özellikle 3 şeyi dikkatsizlik etmememiz gerekiyor. Bizim maskeyi katiyen dikkatsizlik etmeden, sosyal mesafe dediğimiz en düşük 1.5 metrelik mesafeyi mutlak sağlayan ve el hijyenini de ihmalkârlık etmeyen bir sürece girmiş olduk.

* Yeni bir salgın, yeni bir dalga, ben büyük bir dalga beklemiyorum. Kurallara alıntı yapmak kaydıyla olabilecek minik birtakım etkilenmeler olabilir lakin biz eskisine kadar, ilk dönemlere göre daha tecrübeliyiz. Bu anlamda ne yapacağımızı keza afiyet çalışanları anlamında da çok iyi biliyoruz, afiyet altyapımız bu anlamda tatmin edici olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

* Yeter oysa bu anlamda tekrar birlik, beraberlik çerçevesinde kuralları dilekçe noktasında birbirimize hatırlatıp bu dönemi de geçirelim.

* Dünyada bu salgın bitmedikçe Türkiye’de etkisini sıfırlamak basit olmaz. Çünkü Türkiye, Avrupa ile fazla yakın ilişki içinde olan bir ülke.

İLGİLİ HABERİngiltere'de başbakanın başı ikinci kez dertte: Bu sefer corona yasağını kardeşi deldiİngiltere'de başbakanın başı ikinci defa dertte: Bu sefer corona yasağını kardeşi deldi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER