Tabip Odası uyardı: Her gün kötüye gidiyor

Pandemi döneminde hayatın normalleşme adı altında bir çok kısıtlamanın kaldırılması ve bir fazla yerinden yeniden faaliyete geçmesinin ardından Türkiye'de bir fazla ilde vaka sayılarının arttığı gözlendi.

Tabip Odası uyardı: Her gün kötüye gidiyor

Pandemi döneminde hayatın normalleşme adı altında bir çok kısıtlamanın kaldırılması ve bir fazla yerinden yeniden faaliyete geçmesinin ardından Türkiye'de bir fazla ilde vaka sayılarının arttığı gözlendi. Normalleşme sürecisinde olgu sayılarında çoğalma gözlenmesi tabip odalarını sıkıntılı etmeye başladı.

NORMALLEŞMEYE BİRDEN BİRE GEÇİLDİ

Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran yaptığı açıklamada, Türkiye'nin aniden normalleşme sürecine girmesinin ve insanlarda kolaylık oluşmasının Manisa dahil bir çok ilde vaka sayısının artışına niçin olduğunu açıklama etti.

Oda başkanı Duran yaptığı açıklamada, “Normalleşmeye geçilirken aniden geçildi. Kontrollü bir şekilde geçilmedi. Olgu sayıları binlerdeyken kontrolsüz bir şekilde normalleşme süreci uygulanmaya başladı. İnsanlar sıkılmıştı, bunalmıştı. Bu doğrudur. Fakat benzeri hiçbir şey yokmuş şekilde, hastalık her tarafta gibi normalleşme sürecine geçilmesi anlamsızdı. Halkın bu değin hızlı bir şekilde rahatlamaya geçmesi iyi olmadı” ifadelerini kullandı.

MANİSA'DA BİN 500'ÜN ÜZERİNDE VAKA VAR

Normalleşme sürecinden daha sonra bir çok ilde olduğu gibi Manisa'da da olgu sayısının yükselmesine neden olduğunu açıklayan Duran, kentteki olgu sayısının bilhassa son 10 günde 1500'ün üstüne çıktığını iddia etti. Duran yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

* Manisa'da ciddi bir çoğaltma var.  Her günde kötüye gidiyor. Edindiğimiz bilgilere kadar ilimizde 1500'ün üzerinde olgu sayısı var. Bu son 10 gün içerisinde yaşanan bir yükselme.

* Turgutlu, Akhisar, Şehzadeler ve Yunusemre'de artışlar var. Pandemi hastanesi olan Merkez Efendi Devlet Hastanesi yoğun bakımlarıyla birlikte full dolmuş durumda.

* Turgutlu Devlet Hastanesi'nde aralarında doktorlarında bulunduğu 25 afiyet çalışanında Covid-19 testinin artı çıktığın duyduk. Fakat bu hastane hala hizmet veriyor.

* Bilhassa Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde etkinlik belirten fabrikalarında Covid-19 testleri artı çıkan işçiler var. Bunlar normalleşme sürecine girdiğimizde ortaya çıkan yeni vakalar.

* 10 gün sonradan Manisa'da vaka sayısının daha da yükseleceğine inanıyoruz.

Foto: Sözcü / Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran.

KISITLAMALAR BITMIŞ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Açıklamasında Sağlık Bakanlığı'na ve yerel idarecilere çağrıda yer alan oda başkanı Duran, kaldırılan kısıtlamaların her tarafta gözden geçirilip uygulamaya konulması gerektiğinin altını çizdi.

Oda Başkanı Duran sözlerini şöyle sürdürdü:

* Tekrar önlemlerin artırılması gerekli. Kısıtlamalar tekrar bir gözden geçirilmeli. Kontrollü bir normalleşemeye geçilmesi lüzum. Özellikle sorun olan bölgelerde kısıtlamaların her tarafta başlaması gerekir.

* Eğer önlemler alınmazsa Manisa ilk olarak almak üzere çoğu il hasta bakma konusunda kendisine yetemeyecek duruma gelecek. şu anda koşul vahim. İlerleyen günlerde daha vahim ülkü geleceğine inanıyoruz.

* Türkiye genelinde önlemleri artırmasalar da il bazında sıkı tedbirlerin yeniden gelmesi gerekiyor. Yahut ‘Maske takın' ‘Şunu yapın, bunu yapın' dediğinde olmaz.

* Sen yolculuk yasağını kaldırdın, kafeleri açtın, halkın yoğun olduğu yerleri açtın. Normalleşme adı aşağı açtığın yerlerde insanların nasıl korunmasını beklersin.

MASKE KULLANIMI KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA YAPILMALI

Duran açıklamasında son olarak, bilhassa maske takılması zorunlu olan illerde vatandaşların bu zorunluluğa uymadığını da belirterek şunları kaydetti:

* Maske kullanımı konusunda bezginlik yaşıyoruz. Maske hatalı kullanılıyor. Bununla ilgilide bir çalışma yapılması yazım. Kimisi burun üstünde, kimisi çene altında, kafasının üzerinde maske takıyor. Sembolik olarak takılıyor. Şuanda dışarıya meydana çıkan insanların birçoğu maskeyi akıcı takmıyor. Herkes bu maskeyi takmak zorunda. Fakat bu zorunluluğu tam manasıyla bilen yok. Maskelerin nasıl kullanılacağı konusunda ivedi bir alıştırma yapılması lüzumlu. Maske takma bilincini geliştirmemiz gerekli” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER