Cipsin Sağlıklı Hali! İşte Pancarlı Cips Tarifi

Cips tüketimi yurdumuzda 90’lı yıllardan şimdiye kadar giderek

Cipsin Sağlıklı Hali! İşte Pancarlı Cips Tarifi

Cips tüketimi yurdumuzda 90’lı yıllardan şimdiye kadar giderek yükseliyor ve ne yazık ki özellikle gençler sağlıkları için yararlı olmayan bu atıştırmalığı maalesef çok fazla yiyor. Zira sanayi tipi şeklinde hazırlanmış olan cipsler hem cildin bozulmasına sebep oluyorlar hem de içlerine katılan lezzet verici katkı maddelerinden dolayı ilerleyen senelerdeki hastalıkların da bir nedeni durumuna geliyor.

Zira vücudumuza yararlı olmayan maddeler genellikle verdikleri hasarı uzun vadeli tüketim sonucunda verebiliyorlar. Bu nedenle evde cips yapmak büyük bir önem kazanıyor fakat cipsi patates yerine çok daha sağlıklı şeylerden üretmemiz ve çocuklarınızı sevindirmeniz mümkün. Tabii ki televizyon karşısında cips yemeyi sevenler için de pancar cipsi tarifi gönülleri fethediyor.

MALZEMELER

• Pancar (üç adet)
• Deniz tuzu (bir tatlı kaşığı, aktarlarda mevcut)
• Zeytinyağı (beş yemek kaşığı)
• Sarımsak (bir diş)
• Beyaz biber (bir çay kaşığı, aktarlarda mevcut)

YAPILIŞI

Pancar cipsimizi hazırlamak için bir mandolin rendeye ihtiyaç olacak. Bu rende ise sebzelerin yuvarlak ancak ince bir şekilde rendeliyor. Pancar cipsimiz için ilk olarak fırınımızı 200 dereceye ayarlıyor ve ısıtıyoruz. Fırınımızın ısınma esnasında ilk olarak pancarlarımızın kabuğunu soyuyoruz ve daha sonra rendemizi kullanarak onları en ince bir şekilde rendeliyoruz.

Sonrasında pancarları bir kaseye alıyoruz ve beyaz biber, zeytinyağı ve sarımsak ile hazırladığımız sosla güzelce karıştırıyoruz, bu sos içerisinde on dakika kadar pancarlar bekleyebilir.

Fırın tepsimize yağlı kağıt serdikten sonra pancar dilimlerini birbirine değmeyecek biçimde diziyor, on beş ila yirmi dakika arası fırında bekletiyoruz. Sürenin sonunda kapağı açık bir şekilde beş dakika kadar daha pişirebilirsiniz. Fırından aldığınız pancar cipslerini deniz tuzu ile harmanlamak güzel bir tat elde etmenize yardımcı olacak.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER